Alanya İlçe İnsan Hakları Kurulu üyesi olan avukat Mehmet Can Karagöz, 10 Aralık Dünya İnsan hakları Günü’nün köklerinin 1948 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine kadar dayandığını belirtti. CHP Alanya İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyesi  Karagöz, “Dünya savaşlarının ardından bir tepki ve farkındalık olarak ortaya çıkan bu gün, bizlerin daha insancıl, huzur ve barış ortamında yaşamamızı garanti etmektedir. Başlangıçta, yaşam hakkı, kölelik ve işkence yasağı, adil yargılanma gibi en belirgin hakların kabulünün ardından, bugün geldiğimiz koşullarda çevre ve dünyamızın korunması gibi birçok hak da gündemdedir. Ülkeler için insan hakları ve uygulamaları artık başlıca itibar kaynağıdır ve ülkeler arası rekabet güçlü olarak sezilmektedir” dedi.
“İHLALLER ÜLKEMİZDE DE SIK SIK GÖRÜLÜYOR”
Diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de sık sık insan hakları ihlalleri görüldüğünü belirten Karagöz, “ülkemizde de ne yazık ki insan hakkı ihlalleri sıklıkla görülmektedir. İnsan hakkı ihlali dediğimiz zaman mutlaka temel değerlere yönelik bir saldırı anlaşılmamalıdır. Büyük veya küçük herhangi bir durumu "adaletsiz", "vicdana aykırı" olarak nitelelendirebiliyorsak, orada insan hakkı ihlali vardır. Yine unutulmamalıdır ki, insan hakkı ihlaline karşı yalnızca devletlerin alacağı önlemler yetmez. Birer insan ve vatandaş olarak bizlere düşen de pek çok görev vardır. Kültürümüzü ve ahlaki değerlerimizi daha da geliştirerek insan haklarına saygılı bir düzen oluşturmak hepimizin başlıca görevidir” dedi.
“İNSAN HAKLARI KURULUNA BAŞVURULABİLİR”
Alanya Kaymakamlığı bünyesin de İlçe İnsan Hakları Kurulu bulunduğunu belirten Karagöz, “Bu kapsamda kaymakamlığımız bünyesinde İlçe İnsan Hakları Kurul’umuzun bulunduğunu, herhangi bir insan hakkı ihlali ile karşılaşılması halinde bu kurula halkımızın hiçbir masrafta bulunmadan sadece bir dilekçe ile İlçe İnsan Hakları Kurulu’na başvurulabileceğini hatırlatmak isteriz” dedi. 10 Aralık’ı kapsayan haftada da İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası olarak kutlanacak.(Hatice Şekerci)