'Muhteşem Yüzyıl', 'Karadayı', 'Fatmagül'ün Suçu Ne' ve 'Yaprak Dökümü' gibi Türk dizilerinin Ortadoğu ülkelerine Farsça yayın hakkını elinde bulunduran Gem TV, ilk kez iç yapım olarak dizi film projesine başladı. Kanal merkezi İngiltere'de olan, İran rejiminin yasaklamasına karşılık uydu aracılığı ile gizli izlenen Gem TV, kuruluş tarihinden bu zamana ilk kez gerçekleştirdiği dizi projesinin çekimlerini Antalya'da yapıyor. Başrolünde Türk oyuncu Reha Beyoğlu'nun oynadığı 'Kalori Yasak' adlı dizinin 16 bölümü çekildi. İzleyicinin talebine göre 60 bölüme kadar çıkması düşünülen dizi, Antalya'nın tanıtımında büyük rol oynayacak. Tanıtım fragmanı yayınlanmaya başlayan dizi, ekim ayında seyirciyle buluşacak. Komedi- drama türündeki dizi, İranlılar tarafından heyecanla bekleniyor.

Gem TV sahibi Saeed Karimian, Lara'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Farsça, Arapça, Kürtçe ve Azerice kanalları bulunduğunu, Türkçe ve İngilizce kanallarının ise 2016 yılında yayına başlayacağını söyledi. Türkiye'de 2016 yılında 100 sinema, 20 dizi projesine başlamak istedikleri aktaran Karimian, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 11 aydır sadece bu projeler için fizibilite ve araştırma yapıyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki 1400 çalışanımız, bir ay içersinde bu projeler için Türkiye'ye gelecek. Bu projeler için iki büyük plato aldık. Bunların biri İstanbul'da diğeri de Antalya'da. 2016 yılında projelere başlamak istiyoruz. Bu projelerde çekeceğimiz dizi ve filmler Farsça ve Arapça olacak. Tüm yapımlarımız Türkçe olarak da yayına girecek. En büyük hedefimiz ve amacımız sektörde 1 numara olmak."

Türk dizilerinin Ortadoğu'daki izlenirliliği hakkında da bilgi veren Karimian, şöyle devam etti:

"İran, kültür olarak Türkiye'ye çok yakın. Dolayısıyla diziler, Türk insanında yarattığı etkiyi İran halkında da şekilde yaratıyor. İran halkı, Türk yapımlarını, ABD ya da diğer ülke yapımlarından daha yakın buluyor. Türkiye'de dizilerde oynayan oyuncular, İran'da belki daha fazla tanınıyor ve seviliyor."

Şu ana kadar 120 Türk dizisinin kanallarında yayınlandığını ve yayınlanmaya devam ettiğini belirten Karimian, en çok sevilen ve izleyici çeken dizilerin 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizileri olduğunu kaydetti.

Gem TV'nin çektiği ilk dizi olan 'Kalori Yasak'ın başrol oyuncusu Reha Beyoğlu ise dizinin kendisinin ikinci projesi olduğunu belirtti. 2013 yılında vizyona giren 'Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman' filminde başrol oynadığını kaydeden Beyoğlu, "Türk oyuncular, Ortadoğu'da sevilen karakterler oldu. Benim bir şansım var, böylesine güzide bir kanalda ilk kez çekilen dizinin başrol oyuncusu oldum. İlk proje olduğu için zorluklar çekiyoruz. Hatalar ve acemilikler var" dedi.