GSF'nin heykel atölyelerinde öğrencilerine demir dövmeyi, taş, ahşap yontmayı, çamuru şekillendirmeyi öğreten Yrd. Doç. Dr. Hanife Yüksel, kasım ayında İngiltere'ye gidecek. Bir yıl burada kalacak olan Yüksel, tekrar Antalya'ya dönerek AÜ'deki görevine devam edecek. Yüksel'in İngiltere'ye gitme kararı GSF'de sevinçle karşılandı.

İngiltere'de, Türkiye'yi, Antalya'yı, Akdeniz Üniversitesi'ni gururla temsil edecek olan Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Hanife Yüksel, görev yapacağı bir yıllık süreç içinde sanatı evrensel boyutlarda sorgulayacak, sanata sınırlar ötesinden bakarak akademik kariyerine katkıda bulunacak. Yüksel, Gloucestershire Üniversitesi'nden aldığı davetle ilgili şunları söyledi:

"İngiltere'ye davet edilmem, akademik hayat ve sanat üzerine olan çalışmalarım için gerekli olan, özellikle de literatür taraması ve diğer araştırmalarda daha geniş çalışma alanları yaratmak, günceli takip etmek, alanımla ilgili olan kuramsal ve görsel donanımımı geliştirmek açısından iyi bir fırsat olacak. Çalışma yaparken, vizyonumu biraz daha genişleteceğime, önem verip, aynı zamanda hızla değişen ve dönüşen sanatın değişkenleri bağlamında sanat eğitimine daha da geniş bir perspektiften bakacağıma da inanıyorum. Bir yıllık çalışma sonrasında da sanata evrensel boyutlardan bakış açımı, bilgi birikimimi, deneyimlerimi, heykel bölümü öğrencilerimle paylaşacağım."