Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’ta kurduğu iftar sofrasında vatandaşlarla buluşan Başkan Menderes Türel,  “Allah nasip ederse 2 sene sonra bu iftar soframızı temelleri hızla yüklenen Türkbeleni’nde yine sizlerle birlikte kuralım” dedi.  Manavgat’a 3 yılda 381 milyonluk yatırım yaptıklarını belirten Türel yapımı süren 3 köprülü kavşağın da sene sonuna kadar tamamlanacağını müjdeledi.

Aynur Özkaya

Büyükşehir Belediyesi, Manavgat’ta Hisar Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde iftar yemeği düzenledi. İftar sofrasına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz, STK temsilcileri, Gaziler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Orucu vatandaşlarla birlikte açan Başkan Türel, daha sonra Manavgatlılara seslendi.

RAMAZAN, HUZUR VE BARIŞ GETİRSİN

Konuşmasına tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayarak başlayan Menderes Türel, şunları söyledi: “Doğruyu eğriden ayırmanın açık delili olarak Kur’an-ı Kerim’in indirildiği rahmet ayı, arınma ayı, Ramazan ayı münasebetiyle bir araya geldiğimiz için Allah’a hamd ediyorum. Bu güzel beraberliğe katıldığınız için hepinizden Allah razı olsun. Bu mübarek günlerin hepinize, bütün milletimize, İslam alemine ve dünyaya huzur, bereket getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Orucumuz cehennem ateşine dünyanın kötülük ve musibetlerine karşı kalkan olsun inşallah. Allah herkese hakkı ile oruç tutmayı nasip etsin. Kötü duygudan, kötü fikirden, kötü sözden, yalandan, riyadan, gıybetten, fitneden uzak bir oruç nasip etsin. Bu uzun günlerde güneşin altında terleyerek çalışan kardeşlerimiz var. Orucun verdiği kuvvet ve huzur ile daha çok çalışan işçi kardeşlerimizin oruç olduğu halde otellerimizde, restoranlarımızda yemek yapan, yemek servisi yapan kardeşlerimizin saatlerce öğrencilerine ders anlatmaya çalışan öğretmenlerimizin, bütün herkesin Ramazan ayını tebrik ediyorum.”

MAZLUM MİLLETLERİN SESİ TÜRKİYE

“Gün Türkiye’nin yeniden mazlum milletlerin sesi olmasının günüdür” diyen Türel, şöyle devam etti:  “Şüphe yok ki herkesin sevabı kendinedir. Oruç tutabilen ve tutanlar gibi tutamayanlar hatta tutmayanlar da olabilir. Fakat herkes Ramazan ayının uhreviyatından nasibini alır. Bir tövbe ayı, hoşgörü ve sevgi zamanı olan, cennetin kapılarının açıldığı ay olan Ramazan ayı, herkes için, bütün insanlık için mübarektir. Elbette ki günümüzde ruh sağlığı da vücut sağlığı kadar önemlidir. Çünkü insanlık manevi açıdan maalesef gün geçtikçe zayıflıyor. İnsanlığın gözü doymaz hale geliyor. İnsanlığın hem maddi, hem de manevi bir temizlenmeye ihtiyacı var. İyi anlaşılabilse, hakkı verilebilse, oruç bütün insanlığa da ilaç olacaktır. Fakat maalesef insan, insanın kurdu olmuş durumda. Fitne ve fesat her yerde insanlığı kemiren alışkanlıklar haline geliyor. Müslüman’ın Müslüman’a yaptığını maalesef kimse yapmıyor. İslam alemi kendi kendisiyle savaşmaktan kafasını kaldırıp geleceğe bakmaya zaman bulamıyor. Asırlar boyu İslam ülkeleri sömürge oldular. Bugün ise bin parçaya bölünmüş şekilde devam ediyorlar. Türk milleti tarihte birçok defa İslam dünyasının öncüsü, gururu oldu. 1453 böyledir, Kurtuluş Savaşı böyledir. Sevgili kardeşlerim, gün Türkiye’nin yeniden mazlum milletlerin sesi olmasının günüdür.”

2 SENE SONRA İFTAR TÜRKBELENİ’NDE

Manavgat’ta yükselen Türkbeleni Projesi ve yapımı devam eden kavşak çalışmalarına değinen Türel, şunları aktardı: “Bu mübarek günlerde Manavgatlılara vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmiş olmanın huzuru içerisinde sizlerin karşısındayım. Manavgat’la ilgili vermiş olduğumuz taahhütleri şöyle bir düşündüğünüzde işte Türk Beleni Projesi. Artık maşallah temeller yükselmeye başladı. Allah nasip ederse 2 sene sonra bu iftar soframızı Türkbeleni’nde yine sizlerle birlikte kuralım. Tabii ki Türkbeleni ile beraber Manavgat’ta yapmış olduğumuz alt yapı, arıtma ve kanalizasyon çalışmaları Türkiye’de örnek olmuştur. Manavgat’ın birkaç damla yağmurda göle dönen caddeleri artık tarihe karışmıştır. Tabi ki bazı aksamalar işlerimizde her zaman olabiliyor ama önemli olan hedefe ulaşmak, menzile ulaşmaktır. Bunun için gayret ediyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. İşte Manavgat’ı bir ilkle, köprülü kavşakla tanıştıracağız dediğimizde birçokları bize şüphe ile bakmıştı. Şimdi gördüğünüz gibi projeleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan ve uygulaması Karayolları’nca yapılan kavşak inşaatlarımız zeminde bir takım sıkıntılar olmasına rağmen hızla devam ediyor. Bu senenin sonunda artık 3 kavşağımızı da Manavgat’ta sizlerin huzurunda hizmetinize sunmayı planlıyoruz.”

3 YILDA YATIRIM 381 MİLYON TL

3 yılda Manavgat’a 381 milyon TL yatırım yaptıklarını ifade eden Türel, “Daha çok yapacak işimiz var. Yeni projelerimiz var. Arıtma tesislerimizi, altyapı tesislerimizi bitirdik. Biz bu mübarek ayda sağ elin verdiğini sol el görmeden tamamlamaya çalışıyoruz. O yüzden sosyal kartlarımızda artık sayı rekor düzeylere ulaştı. 3 binden 10 bine çıktı. Şimdi daha farklı sosyal projelerle ASMEK’lerimizle hizmetinizdeyiz. Şöyle bir baktığımızda gerçekten Manavgat’ta çok önemli yatırımları belki bütçe imkanlarımızı da zorlayarak gerçekleştiriyoruz. Sizlere sadece ASAT’la birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak Manavgat’a yapmış olduğumuz yatırımların 381 Milyon Türk Lirası olduğunu ifade etsem herhalde fazla söze gerek kalmaz. Belki bunları duyurmakta zorlanıyoruz. Belki bunları anlatmakta zaman zaman reklama çok fazla zaman ayırmadığımız için eksikliklerimiz olabiliyor. Ama biz bu hizmetleri önce Allah rızası, sonra sizlerin yani milletin rızası için yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

ŞEHİTLERİ DE ANDI

Konuşmasının sonunda şehitleri de anan Başkan Türel, “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek ayda rahmetin, bereketin sağanak sağanak yağdığı bu günlerde Ramazan ayının feyzinden hepinizin istifade etmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün böylesine güzel bir sofrayı sizlerle paylaşabildiysek bu ülke için canını veren şehitlerimiz, kanını akıtan gazilerimize ne kadar teşekkür etsek, dua etsek azdır. Ramazan soframızı zenginleştirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.