Burak Gül

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı’nın Mahmutlar Seçim Ofisi’nin açılışı nedeniyle Alanya’ya geldi.  Saat 17:00’da gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti ve MHP’nin Antalya Milletvekillerinin yanı sıra ilçe başkanları katıldı. Vatandaşlarda açılış törenine yoğun ilgi gösterdi. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu konuşma yapacağı seçim otobüsüne ulaşmakta zorlandı. Tören öncesinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, alanı dolduran vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Yücel’e eşi Yıldız Yücel’de eşlik etti. 

“ALANYA BU ÇİRKİN SİYASETİ HAKETMİYOR”

İlk olarak konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni andığı konuşmasında, rakiplerine yüklendi. Yücel, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’ncü yıl dönümünü kutluyorum ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Geçmişte aynı partide siyaset yaptığımız huzurumuzun teminatı İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu burada. Sayın Bakanım hoş geldiniz. Buraya katılan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bazılarının hayalini kuramadığı eserleri gerçeğe dönüştürdük. propagandaları hakkında da konuşan Yücel,  “Biz şimdiye kadar hep hoşgörüyü benimsedik. Herkese kucak açtık. Bize oy verenlerin de vermeyenlerin de belediye başkanı olduk. Kimseye iftira atmadık, hakaret etmedik. kişileri eleştirmedik. Siyaset değil hizmetler yarışsın, adaylar değil projeler yarışsın istedik. Bizim siyaset anlayışımızı tüm Alanya bilir. Ama şimdi görüyoruz ki, çok çirkin bir siyaset izleniyor. Alanya halkımız bu siyaseti, bu üslubu hak etmiyor. Projesi olmayanlar, vizyonu olmayanlar, hizmette gözü olmayanlar bizim yaptığımız hizmetlerin fersah fersah gerisinde söylemlerle Alanya halkının karşısına çıkıyorlar. Marka bir şehir olan Alanya bunu hak etmiyor. Mahmutlar’ın 2 aslan gibi meclis üyesi var. Mahmutlarlı kardeşlerimin her zaman yanında olan bir de başkanı var. Biz Botanik Parkı, Macera Parkını, Bilim Müzesi ve Bilim Köyü’nü, Dünya’nın en güzel Kent Meydanı’nı yapacağız diyoruz, Alanya’yı bir dünya kenti yapacağız diyoruz. Onlar 40 yıl öncesinin Türkiye’sinden,çaydan, çorbadan, servisten bahsediyor. “ Dedi. 

suleyman-soylu-alanya.jpg

“MAHMUTLAR BİZLERE SAHİP ÇIKTI”

Başkan Yücel Mahmutlar halkına teşekkür ettiği konuşmasında “Mahmutlar her zaman bizlere sahip çıktı. Biz, Mahmutlarlı dostlarımızın sevgisiyle desteğiyle bugünlere geldik. Öncelikle 5 yıl boyunca süren desteğiniz için, güveniniz için, sevginiz için, kardeşliğiniz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Alanya’mızın her bir köşesinde taş üstüne taş koymanın, mevcut hizmetleri daha kaliteli yapmanın, ayrımcılıktan uzak bütünleştirici bir hizmet siyasetinin, vatandaşlarımızın gönlünü kazanmanın gayreti içinde olduğumuz bir 5 yılı hamdolsun alnımızın akıyla tamamladık. Artık Alanya Belediyesi hizmetleri ile, eserleri ile, ilkleri ile başarılarıyla gündemde olan bir belediyedir.Artık Alanya Belediyesi, tüm mahallerinde imar bütünlüğünü sağlayan, kendi bitkisini, kendi asfaltını, kendi betonunu, güneş enerjisinden kendi elektriğini üreten, Antalya’nın en fazla yatırım bütçesine ve en güçlü araç filosuna sahip, 5 yılda bütçesini 3 kat arttıran, 5 yılda 371 eseri üreten bir Alanya’dır. Artık Alanya Belediyesi, Bazılarının hayallerini bile kuramadığı eserleri gerçeğe dönüştüren bir belediyedir.” İfadelerini  kullandı. 

s1.jpg

“BİZ OKULU VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRDÜK”

5 yıllık süreçte yapılan projeleri hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Biz, onların servis yapacağı okulları vatandaşımızın ayağına getirdik.Mahmutlar’ın tek lisesi vardı, şimdi öğrencilerimiz Mahmutlar- Kestel sınırına yeni yaptığımız Akdeniz Anadolu Lisesine gidiyorlar. Biz 5 yıllık hizmet dönemimizde Oba Kız Öğrenci Yurdunu, doğuda ve batıda 2 liseyi hizmete açtık. Alanya’da ikamet eden tüm üniversite öğrencilerimize her yıl burs verdik.Eğitim yatırımlarımız 5 yılda 25 milyonu geçti.  Yeni dönemde de okul öncesi çocuklarımız için her mahallemize kreş açacağız. Diğital Kütüphaneler kuracağız. Her çocuk evindeki bilgisayarını kullanarak ülkemizin ve dünyanın en iyi kütüphanelerinden yararlanabilecek. Belediyecilik vizyon işidir, belediyecilik proje işidir, belediyecilik gönül işidir. “ Şeklinde konuştu. 

Başkan Yücel’in konuşmasının ardından Cumhur İttifakı’nın Antalya Milletvekilleri vatandaşlara selamlama konuşmaları yaptılar. 

s2.jpg

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN SELAMLARINI GETİRDİM”

Milletvekillerinin selamlama konuşmalarının ardından mikrofonu eline alan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu yaklaşık 1 saat süren bir konuşma yaptı. Soylu ilk olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ifade ederek, “Güzel Türkiye’nin güzel Alanya’sı hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Size Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını sevgilerini ve muhabbetlerini getirdim.  Öncelikle hakkınızı helal edin. Bu seçim kampanyasında 2 defa oldu. Çok üzüldüm yaklaşık 5 dedik 7’yi 10 geçe geldik hakkınızı helal edin.” Dedi. 

“BAŞIMIZI SİNENİZE KOYMAYA GELDİK”

Benzetme yaparak konuşmalarını sürdüren İç İşleri Bakanı Soylu, “Bir evlat bazen sıkıldığı zaman anasının sinesine başını değer ya, hani bir evlat çok heyecanlandığı zaman anasının sinesine başını koyar ya, biz de parlayan geleceğimizi sizle paylaşmaya başımızı sinenize koymaya geldik. Biz Dünya2nın en kıymetli topraklarında yaşıyoruz. Bu topraklarda yaşamak isteyen bizim güçlü olmamızı istemeyen o kadar kişi var ki. Bize burada sıkıntı çektirenler var. Yarınlara umutla bakmamızı istemeyenler var. Ekonomi operasyonları ile Türkiye’yi dar boğaza götürmeyi isteyenler var. 10 yılda bir darbe yaptılar. Bizi birbirimize düşürmek istediler. Hiçbir arada olmamızı istemediler. Bizi birbirimize düşürerek terbiye etmeye çalıştılar. Bize Amerika’dan parmak sallayarak terbiye etmeye çalıştılar. Bize siz köylüsünüz iktidar olursunuz ama muktedir olamazsınız dediler, Ancak bize yapılan onca şeye rağmen biz hem iktidarız hem muktediriz.” Diye konuştu. 

s3.jpg

“ERDOĞAN DÜNYAYA MEYDAN OKUDU”

Ülke üzerinde oyunlar oynandığı vurgusunu yineleyen Soylu, “Afrin’de terör merkezi kuracaklardı. Bize dediler ki sizi rahat bırakmayacağız. Bize Amerika dedi ki oraya giremezsiniz Afrin’e giremezsiniz dedi. Biz Afrin’e çatır çatır girdik mi?. İstedikleri Türkiye’nin Ortadoğu ile bağını kesmekti. Recep Tayyip Erdoğan dünyaya dedi ki ben karar vermeden kimseye oyun kurdurmam. Türkiye’de yeni bir oyun kurmaya çalışıyorlar. Şimdi önümüzde 4.5 yıl seçimsiz bir dönem var. Bu süreçte Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını nasıl engelleriz diye bir oyun kuruyorlar. Bu oyunu gerçekleştirmek için de her türlü şeyi yapıyorlar. Terörle mücadele yapıyoruz. Sadece bir İç İşleri Bakanı olarak dinlemeyin. Sizin kardeşinizim. Benden önce de bakanlar vardı benden sonra da bakanlar olacak. Bizden çok var ama bu memleketten bir tane var. Memleketimize kem gözlerle bakanlara tahammül edemeyiz. Terör örgütüne destek veren belediyelerine el koyduk, sığınaklarını bastık. Öyle artık terör örgütüne destek veremiyorlar. 2017 ve 2018’de 10 katrilyonluk uyuşturucularını yakaladık. Şah damarlarını kestik. “İfadelerini kullandı. 

“299 KİŞİ MECLİSLERE SOKULMAK İSTENİYOR”

CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi listelerinde geçmişte HDP’ye destek veren isimler olduğunu dile getiren Bakan Soylu, “PKK’da iş yapmışları CHP’nin İYİ Parti’nin Saadet Partisi’nin meclis listelerine soktular. 299 kişiyi listeye yazdılar. Her tarafta verilen oylar cizyeye destek çıkaracak. Kılıçdaroğlu Türkiye’nin huzurunu satıyor. Türkiye’nin geleceğini satıyor. Bu ülkede 24 saat huzur var. Bir anne Mahmutlar’da komşusuna gidip geliyorsa Güneydoğu’da da bunu yapacak imkana sahip. Teröristlerin burunlarını çıkarttırmıyoruz. Bunlar size 4.5 yıl size zarar vermek için geliyorlar. Bunları anlatmak için geldim bunarla zarar vermeyin. Belediyelerde güçlenmeye çalışıyorlar.” Dedi. Soylu, konuşması sırasında Baki Karaağaç’ın Abdullah Öcalan’ı öven görüntülerinin olduğu ve bir video izletti. Soylu, Karaağaç’ı işaret ederek “Bunlardan 299 tane var” İfadelerini kullandı. 

“ADEM BABA BURAYA GEL”

Konuşmasının son bölümünde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i yanına çağıran İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, “Adem Baba gel buraya. Şunu söylemek istiyorum. Cumhur İttifakı için hem Recep Tayyip Erdoğan’a hem de Devlet Bahçeli’ye teşekkür etmek istiyorum. Burada hem MHP’nin hem de Cumhur İttifakı’nın adayı Adem Murat Yücel’i seviyor musunuz? Yücel, 5 yılda çok çalıştı. Bu arada Menderes Türel için de aynısını söyledim. Bu süre içerisinde su kaynatma diye. Adem Murat Yücel’e bu güzel adam 31 Mart’ta destek vererek sandıkları patlatarak belediye başkanı seçilmesine destek veriyor musunuz?, Ben Adem Murat Yücel başkanın emrindeyim sağ olun var olun” Şeklinde konuştu.