Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, TÜRSAB Alanya BTK’nın Alanya Öğretmenevi’nde gerçekleştirdiği istişare toplantısına katıldı. Kendisine söz verilen Aydın, ilk olarak  Antalya’nın batı ilçeleri,nde meydana gelen hortum ile ilgili olarak, “Önceki gün batı ilçelerinde afet oldu. Orada iki şehidimiz oldu ve yaralılarımız var. Allah afetten korusun. Tabiki devletimiz en kısa sürede zararları karşılayacak.” Dedi. 

“2016 KABUS OLDU”

Turizmle iç içe olan bir kişi olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Aydın,” Alanya dünyanın gözbebeği, turizmin ilk başladığı yerlerden. Geçtiğimiz yıllarda büyük sıkıntılar gördük. 24 kasım 2015’te uçak düştüğünde uçak sanki Alanya’ya düşmüştü. 2016 kabus gibi oldu. Eğer 2017 de öyle geçseydi belki de bugün burada toplanamayacaktık.  Antalya bu yıl gelen turist sayısında rekor kırdı. Bu sizin sayenizde oldu.”  İfadelerini kullandı. 

“15 YILDA 10 BAKAN GELDİ”

Turizmin şanssızlık yaşadığına vurgu yapan AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, “Bizim şanssızlığımız 15 yılda 10 turizm bakanı geldi. Hepsinin tarzı farklı olduğu için olmadı. Ama bu yıl şanslıyız turizmci bir bakanımız var. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu kabinede Alanya’yı ve turizmi iyi temsil etti. 2016 yılında özellikle biz Ankara’da anlatırken ‘turizm ülke için çok önemli. Şu kadar girdisi var.’ diyorduk kimse anlamıyordu. Ama kötü geçen sezonlar sonrası turizmin değeri anlaşıldı. “ Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim