Hatice Şekerci

Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er,” Şu an süreç işliyor inşallah en kısa zamanda Alanya’mıza bir tane daha özel eğitim okulu kazandıracağız.” Dedi.  

AKM’deki farkındalık etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Özgün Kardelen Özel Eğitim Kurumu’nda eğitim gören öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan  Özgün Kardelen Özel Eğitim Kurumu kurucusu Ferudun Özdeş, Alanya’da bir çok ilklere öncülük ettiklerini belirterek,“bu sene engelsiz gösterimizde farkındalıkta 20’nci yılımız. Söylemesi biraz kolay geliyor 20’nci yıl. 20 yıl önce bugün başladığımızda yeni doğmuş olan bir çocuğun 20 yaşında olduğunu düşünürsek o zaman 20 yaşında olan bir delikanlının 40 yaşında olduğunu düşünürsek ne kadar yol aldığımızı ne kadar büyük bir zamanın geçtiğini herhalde her birimiz tasavvur edebiliriz. Bu süre içerisin de çocuklarımızla birlikte kurumumuzda büyüdü. Alanya’da bir çok ilklere öncülük ettik. Bunu her zaman haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gün yine tarihe bir not düşmek adına 20’nci yıldır aralıksız farkındalık gösterilerine çıkacak çocuklarımız. 20 yıl önce biz bu yola çıktığımızda Alanya’da özel bireylere ait ne özel sektörün ne de kamu sektörünün düzenli bir hareketi bulunmuyordu. İlk rehabilitasyon merkezi, ilk özel eğitim okulu, ilk özel sporcular spor kulübü gibi bir çok başarılara bizler imzamızı attık. 2006 yılında anaokulu, ilköğretim okulu, lise, iş okulu ve mesleki eğitim merkezini açtık. 2014 yılında gerekli şartlar oluşmadığından dolayı en son diplomalarımızı vererekte kapattık. İlk spor kulübünü kurduk. Bölgesel, yerel, ulusal başarılarımızın ötesinde dünya şampiyonları çıkardık.” Diye konuştu. 

ER’DEN MÜJDE

En kısa zaman da Alanya’ya bir tane daha özel eğitim okulu kazandıracaklarının müjdesini veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya’nın özel eğitim konusunda ivme kazandığını ve hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Er, “Şu an Alanya’da Türkiye’nin ilk özel eğitim anaokulunu açmanın gururunu yaşıyoruz, mutluluğunu yaşıyoruz. İlkokul, ortaokul ve lise ayakları olarak tüm kurumlarımız mevcut. Öğrencilerimizin rehabilitasyon olarak Özgün Kardelen Okulları’nda olduğu gibi bütün ayakları Alanya’mız da mevcut. Komşu illerden Denizli’den, Konya’dan hatta Antalya’nın diğer ilçelerinden buradaki özel eğitim standartlarının farkında olduklarını ve buraya sırf çocuklarının eğitimini için taşındıklarını ve gelmek istediklerini ve bununla ilgili bir takım temel bilgilere ihtiyaç duyduklarını belirten telefonlar alıyoruz. Mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz. Eğitim bir süreç işi, bir öğrencimizi sadece ortaokul ayağında yada lise ayağında alıp belli bir noktaya getirebilme noktamız aldığımız nokta ile ilgilidir. Ama şu an bizim Alanya’da engel durumuna göre öğrencilerimizi okul öncesinden alıp ilkokul, ortaokul, liseye varıncaya kadar okutabilecek kurumlarımız var.  Ben özellikle bugüne özel birde sürpriz bilgi paylaşmak istiyorum inşallah en kısa zamanda bir özel eğitim kurumunu daha açacağız. Şu an süreç işliyor inşallah en kısa zamanda Alanya’mıza bir tane daha özel eğitim okulu kazandıracağız.” Şeklinde konuştu.

“ALANYA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel Alanya’nın engelsiz kent olarak hem Türkiye’de hem de dünya çapında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Yüksel, “Alanya engelsizlik alanında gerek ülkemizde gerekse dünya çapında çok önemli bir yere sahip. Bu anlamda emeği geçen gerek özel okullara gerek kamu kurumlarına gerekse derneklere çok teşekkür ediyorum. Geçen yıl dünya engelliler gününde ülkemizde engelsizlik anlamında en iyi üç şehirden bir tanesi Alanya idi. Bizi Birleşmiş Milletler’e davet ettiler. Alanya’mızı sizler adına temsil ettik. Belediye olarak biz gerek yollarımız gerek kaldırımlarımız, plajlarımız, ulaşım araçlarımız olmak üzere tüm alanları engelsiz hale getirmek için elimizden geleni yapmaktayız. Türkiye’de ilk olarak Meclisimizde yönetmelikler çıkardık. Yönetmeliklerin de uygulanması için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Özgün Kardelen Özel Eğitim Kurumu öğrencileri öğretmenleri ile birlikte defile yaptı. Defilenin ardından program slayt gösterisi, dans, spor, müzik, palyaço gösterisi ve farklı etkinliklerle devam etti.

Editör: TE Bilisim