Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, korona virüs tedbirlerinin arttırılması ve otellerin kapanması sonrası Gerçek Alanya Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Karadağ,“Ne yazık ki ülkemizde son günlerde tüm halkımızın uğraştığı bir virüs söz konusu. Bu virüsü çok abartmamak lazım. Hafife de almamak lazım. Sonuçta insan sağlığı önemli olduğu bu konuda hem tedbiri elden bırakmamak lazım hem de panik havası yaşatmamak lazım. Alanya hem turizm hem de tarım kenti. Yurt dışından gelen misafirlerimizin yanında hizmet sektöründe çalışan turizm emekçilerinin durumunun da masaya yatırılması lazım.  Turizmcinin ödeyeceği vergi yükü, belki borçları var ama bence işin en kritik yönü turizm emekçisinin hakkı nasıl olacak? Nasıl geçinecekler? Yazı nasıl atlatacaklar? Hükümeti bu konuda tedbir almaya davet ediyorum” dedi.
“PAZAR YERİ FİYATLARI ÇOK YÜKSEK”
Yerleşik yabancıların sokağa çıkmakta tereddüt ettiğini belirten Karadağ, “Dolayısıyla alışverişleri durmuş durumda. Halkımızın e ekonomik durumu çok çok kötü. Pazarcı esnafının en büyük sıkıntılarından birisi pazar yeri fiyatlarının çok yüksek oluşu. Geçen sene 900 lira olan Pazar yerinin fiyatı bu sene 2 bin 500 lira. Nerdeyse 3 katı fark var. Bu insanlar iki kuruş para kanmak için böylesi bir yükün altına girmişken korona virüsü nedeniyle çok bir ekonomik kayıp içerisinde” diye konuştu.
“KREDİLER ERTELENEBİLİR”
Şu an üreticinin ürünlerinin para etmediğini vurgulayan Karadağ, “Yurt dışına satışlar tamamen durmuş vaziyette. Bunu da düşünmek lazım. Kredi ertelemesi olabilir. Bunlara bir destek olabilir. Bir de ülkenin gelir kaynakları var. Bu zamana kadar hükümetin üretim alanlarını kısıtlaması, satması fabrikaların peşkeş çekilmesi sonucunda insanların çalışacağı alanlar daraldı” ifadelerini kullandı. 
“BU BİR MİLLİ FELAKET”
Her sene turizm sektöründe benzer olumsuz olayların gündeme geldiğini hatırlatan Karadağ, “Turizmde en büyük darbeyi yiyenler de alt kesimdekiler oluyor. Bunların sigortasından da vazgeçtik ama mesele onların karınlarını doyurmalarına geldi. Bu insanların devlet tarafından sigortalarının yatırılması gerekir. Turizmcinin vermesi gereken yüzde 0,75 oranındaki kazançlarının bir yıl ertelenmesi, tarım emekçilerinin, yatırımcılarının borçlarının banka tarafından ertelenmesi gerekli. Çünkü bu bir milli felaket” dedi. 
“ALTYAPI HAZIR DEĞİL”
Salgın sonrasında internet üzerinden evde eğitim yapılacağı konusuna da değinen Karadağ, “Bunun altyapısı hazır değil. Ülkemizde internet çok büyük para. Herkesin internetten faydalanma imkanı da yok. Aileler işe gidecek. Çocuklar evde bu işi tek başına nasıl organize edecek? Birçok problem üst üste geliyor. Bunların hepsini el birliğiyle çözmek meselesindeyiz. Burada siyasi davranıp birtakım kişileri mahkum etmek yerine yardım etmek, bu mereti atlatmak zorundayız. Bu durum bizim ülkemizden kaynaklı değil ama bizi de ilgilendiren vahim bir durum. El birliğiyle bütün siyasilerle, devletle, özel sektörle, çalışanlarla birlikte önce can kaybını ortadan kaldırıp virüsü ülkemizden bir an önce def edip yeniden günlük hayatımıza dönmeliyiz” diye konuştu. – Erkan Uysal