Konuksever Mahallesi'nde ailesiyle oturan Fesih Öncü, geçen 11 Eylül gecesi uyuduğu balkondaki kovanın devrilmesiyle uyandı. Fesih Öncü, karşısında tanımadığı birini görünce 'Hırsız var' diye bağırdı. Hırsızın kaçması üzerine Fesih Öncü yastığının altındaki tabancayla peşinden ateş etti. Açılan ateşle yaralanan hırsız, birkaç sokak sonra yere yığılıp kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine gelen ekipler, sırtından vurulan kişinin çok sayıda suçtan kaybı bulunan 30 yaşındaki Ramazan Kisse olduğunu tespit etti. Kaldırıldığı hastanede ölen Ramazan Kisse'nin üzerindeki telefonun ise Fesih Öncü'nün evinden çalındığı anlaşıldı.

Olaydan sonra tutuklanan Fesih Öncü hakkında, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında üzgün olduğunu söyleyen Fesih Öncü, olay tarihinde hava sıcak olduğu için kapı ve pencereleri açtıklarını söyledi. Olayın meydana geldiği gece kendisinin balkonda, eşi ve çocuklarının ise evin içinde yattığını anlatan Öncü, balkondaki kovanın devrilmesi üzerine çıkan ses nedeniyle uyandığını söyledi. Gözlerini açtığında iri cüsseli tanımadığı bir erkekle karşılaştığını anlatan Öncü, "Kimsin" diye bağırdığında cevap alamadığını iddia etti.

"ırsız var" diye bağırmaya başladığını anlatan Öncü, "Bunun üzerine maktul ikinci kattaki balkonun demir parmaklıklarından atlayıp kaçmaya başladı. Ben de yastığımın altındaki silahı aldım. Ateş etmeden önce 'dur' diyerek uyardım. Kaçmaya devam edince ateş ettim. Ben uykudayken hırsızın eşime ve çocuklarıma zarar verdiğini sandım" dedi.