Büyük Okyanus’ta 607 adadan ve 4 federe eyaletten oluşan “Mikronezya Federal Devletleri”nin İngilizce, Ulithian, Woleaian, Yapese, Pohnpeian, Kosraean ve Chuukese’den oluşan 7 resmi dili vardır.

mikronezCaroline Takım Adaları’nın bir kısmını da içine alan “Mikronezya Federal Devletleri”nin 4 kurucu ada grubu vardır. Aynı zamanda federe eyalet olan bu adalar, “Yap”, “Chuuk”, “Pohnpei” ve “Kosrae”dir. Bu eyaletlerden en büyüğü 346 km2’yle Pohnpei’dir. Bu eyaleti 127 km ile Chuuk, 118 km ile Yap, 110 km’yle Kosrae izlemektedir.

4 eyalet Mikronezya Federal Devletleri bayrağı üzerinde birer yıldızla temsil edilir. Mikronezya’nın başkenti Pohnpei’deki “Palikir”de hükümet binaları bulunmaktadır. Ülkenin en büyük şehri ise “Chuuk”daki Weno’dur. Toplam 110 bin nüfusunu 707 km2’de barındıran Mikronezya Federal Devletleri’nin Gayri Safi Yurt İçi Harcaması 277 milyon USD, kişi başı milli geliri ise 2 bin USD’dir. Resmi para birimi USD’dir.

ABD VE İSRAİL’İN YANINDA YER ALAN 7 ÜLKE
Oylamada; ABD, İsrail, Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Micronezya, Nauru, Togo, Palau ret oyu verdi.

ÇEKİMSER KALAN ÜLKELER
Çekimser oy kullanan 35 ülkeden bazıları dikkat çekti.

İşte çekimser kalan ülkeler:
Antigua-Barbuda, Arjantin, Avusturalya, Bahamalar, Benin, Bhutan, Bosna Hersek, Kamerun, Kanada, Kolombiya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Fiji, Haiti, Macaristan, Jamaika, Kiribati, Letonya, Lesotho, Malawi, Meksika, Panama, Paraguay, Filipinler, Polonya, Romanya, Ruanda, Solomon Adaları, Güney Sudan, Trinidad-Tobago, Tuvalu, Uganda, Vanuatu.

KAYNAK: http://www.literaturaktuel.com/jenerik-ilaclarla-gunu-kurtarmaya-calismak/

Editör: TE Bilisim