Deplasmanda oynanan ve 0-0 sona eren Trabzonspor maçında harika kurtarışlara imza atan Alanyaspor kalecisi Haydar Yılmaz, 90 dakikada yaptığı 8 net kurtarışla maçın kahramanı oldu. Bu sezon Süper Lig'de 12 maçta forma giyen tecrübeli eldiven, bu maçlarda 20 gol yedi. 4 maçta ise kalesini gole kapamayı başaran Haydar, Süper Lig'de ilk kez üst üste iki maçta gol yemedi. Maçın ardından tüm spor programlarında ve sosyal medyada gündem olan başarılı kalecinin Trabzonspor maçındaki performansı, oyuncuyu "Süper Lig'de haftanın kalecisi" anketlerinin de en üst sırasına taşıdı. 

'1 PUAN ALTIN GİBİ'

Trabzonspor maçının zor geçeceğinin farkında olarak maça çıktıklarını aktaran Haydar Yılmaz "İyi ve sağlam savunma yapmamız gerekiyordu. Öncelikle gol yememek için maça başladık. Trabzonspor tabiki bize göre üstün bir rakip. Taraftar, camia, yeni stat... Bunların hepsi bir etken. Son haftalarda da çıkış yakalamış bir ekip. Onlar maçta gerektiği gibi oynadı aslında ama bugün şans benim yanımdaydı. Bu atmosferden 1 puan çıkartmak bizim için altın değerindeydi. Bunu başardığımız için takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu 1 puan, Alanya halkına ve Alanyaspor taraftarlarına armağan olsun" dedi. 

'ŞANS BENİMLEYDİ'

Trabzonspor ile ligin ilk yarısında yapılan maçta da başarılı bir grafik çizdiği hatırlatılan tecrübeli eldiven "Tabiki her maça aynı kazanma hissiyle başlıyorsun fakat bu tür büyük maçlara ekstra bir motivasyon gerekmiyor. Bazı maçlar oluyor, daha elimizi topa değdirmeden gol yiyoruz. O zaman demorolize oluyorsun. İster istemez gardın düşüyor. Ama bu tarz toplar geldiğinde ve kurtardığında özgüvenin daha da artıyor. Maçın hemen başındaki pozisyonda da şanslıydım. Bir köşe seçiyorsun artık ve ben de doğru köşeyi bildim ve kurtardım" ifadelerini kullandı.