Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Seramik Bölümü Mezunu Nazlı Kalay, kasım ayında ilçeye geldi. Daha önce tatil için geldiği ve çok sevdiği Alanya'ya yerleşme kararı alan Kalay,  hayallerini de Alanya üzerine kurdu. Uzun yıllar Kapalı Çarşı'da pırlanta mücevher tasarımı yapan sanatçı, asıl mesleği olan seramik heykel bazında eğitimler vermenin yanı sıra organik takıları ile de dikkat çekti. 

"ÇOCUKLUK HAYALİMDİ"

Çocukluğundaki hayalinin seramik heykeltraş olmak olduğunu ifade eden Nazlı Kalay, "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Seramik Bölümü'nü bitirdim. Ancak yaklaşık 20 yıl Kapalı Çarşı'da pırlanta mücevher üzerine tasarım ve üretim yaptım. Ama seramik her zaman içimde ukde kaldı. Arkadaşlarımın karma sergilerine katılarak zaman zaman seramik eserler ortaya koyuyordum" diye konuştu. 

"BEN ALANYA'DA ÖLMELİYİM"

Kalay, "Yıllık izinlerimde hep Alanya'ya gelirdim. Alanya'yı çok seviyordum. Hatta 10 yıl önce Alanya'da büyük bir kaza geçirdim. O zaman kendi kendime Ben Alanya'da öleceğim galiba dedim. Tatile geldiğimde dönmek istemezdim. En sonunda kararımı verdim ve Kasım ayında Alanya'ya yerleştim" ifadelerini kullandı. 

"ALANYA'DA ÖĞRENCİLERİM OLDU"

Alanya'da, Halk Pazarı içerisinde yer alan El Sanatları Atölyesi'nde Sevim Ertürk ile tanıştıktan sonra hayatının değişime uğradığını dile getiren Kalay, "Sevim Hanım da çini sanatı üzerine mükemmel ürünler üretiyor. Bu alan boştu ve bu bölgeye atölye kurup kuramayacağımı sordum. O da memnuniyetle kabul etti. Burada ufak atölyem var ve öğrencilerime seramik dersi veriyorum" diye konuştu. 

"ORGANİK TAKI YAPIYORUM"

Alanya'daki takı tasarımları ile ilgili bilgilerde veren Nazlı Kalay,"Kapalı Çarşı'da pırlanta mücevher yapmak çok gergin bir iş. Gramaj çok değerli ve tasarımların büyüklüğü iyi ayarlanmalı. Ancak burada tasarladığım takılarda özgürüm. Çünkü değersiz malzemeler benim tasarımlarım ile değerleniyor. Deniz kıyısından yaloz topluyorum onlarla organik takı yapıyorum. Kesinlikle metal kullanmıyorum" dedi. 

"ALANYA'DA HAYALLERİM VAR"

Alanya'daki hedeflerini de anlatan Kalay, "Alanya'da bir seramik sergisi açmak istiyorum. Öğrencilerim var yeni sanatçılar yetiştirmek istiyorum. Bununla birlikte çok sayıda su kabağım var. Bu yöresel ürünle ilgili projelerim var. Örneğin su kabaklarını heykel gibi değerlendirerek onlarda masal hikayeleri oluşturmak istiyorum. Gelecekteki bir hayalim de su kabağında sergi açmak" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)