Serginin onur konuğu ise AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal oldu. GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, dekan yardımcısı ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, atölye hocası öğretim görevlisi Züleyha Zor'un birlikte açılışını yaptığı sergiye, 1, 2 ve 3'ncü sınıflardan 31 öğrenci eserleriyle katıldı. Sabırla çalışılan 50 hat, minyatür ve tezhip eserler göz kamaştırdı.

Eserleri hayranlıkla inceleyen GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, çalışmaların tümünü başarılı bulup tam not verdi. Dekan Eravşar, "Benim için bu kadar yeterli demeyin, içinizdeki motivasyonu kaybetmeyin, sürekli kendinizi geliştirin, daha mükemmelini yapmaya gayret edin" önerisinde bulundu.

Atölye hocası öğretim görevlisi Züleyha Zor da güzel yazı anlamına gelen 'hat', altın ile süsleme sanatı olarak bilinen 'tezhip' ve çok ince işlenen küçük boyutlu resim çalışması olan 'minyatür' sanatlarının önemine, zorluklarına ve tekrarının olmadığına değindi, "Yetenekli öğrencilerimle gurur duyuyorum" dedi.

Öğrencilere sürpriz yapıp sergiyi gezen AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal da incelediği her eser için "Gözlerim kamaştı. Hepsi de muhteşem eserler olmuş" dedi. Rektör Ünal, bölüm başkanı, atölye hocası ve eser sahibi öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Rektör Ünal'a, günün anısına bir tezhip çalışması tablo hediye edildi.

Osmanlı döneminde çok yaygın olan, günümüzde ise yaşatılmaya çalışılan geleneksel Türk sanatlarından hat, tezhip ve minyatür çalışması eserler 6 Mayıs Cumartesi gününe kadar sergilenecek.

Editör: TE Bilisim