Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Antalya genelinde 100 konut inşa edeceğini duyurmuş ve Alanya’da da inşa edilecek konut sayısı 175 2+1 ve 75 3+1 olmak üzere 250 konut olarak belirlenmişti. Mahmutlar Mahallesi’nde yapılacak konutlar için Aralık ayında başlayan başvuru süresi 15 Ocak’ta sona erdi. 250 konut için yüzlerce başvurunun yapıldığı belirtililerken çekilecek kura sonucu daire almaya hak kazananlar belirlenecek. 
DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK
Başvurular, "şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri", "en az yüzde 40 engelli vatandaşlar", “Emekli vatandaşlar” ve "diğer alıcı adayları" olmak üzere 4 kategoride kabul edilecek. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek. Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacak. Emekli vatandaşlara konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Diğer başvuru sahipleri, başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecek. 
GÖZLER KURA ÇEKİMİNDE
15 Ocak’ta sona eren başvuruların ardından vatandaşlar heyecanla kura çekimini bekliyor. Şubat ayı içerisinde yapılması beklenen kura çekiminin ardından daire almaya hak kazanan vatandaşlar istenen belgeleri getirerek süreci devam ettirecek. (Burak Gül)