Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla daha önce görevden uzaklaştırılan ve durumu tekrar değerlendirilen 533 polisin bakanlık oluru ile görevlerine iade edildiğini duyurdu.

GÖREVE İADE EDİLENLERİN LİSTESİ YAYINLANMADI

KHK'larla FETÖ nedeniyle görevinden ihraç edilen polis ve emniyet mensupları bugün 16 Kasım 2017 tarihinde göreve iade edildi. Göreve iade edilen 533 polis ve emniyet mensubu isim listesi ise henüz açıklanmadı.

İçişleri Bakanlığı, FETÖ terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut irtibatı olduğu iddiasıyla daha önce görevden uzaklaştırılan polislerin durumunu tekrar değerlendirdi. Soruşturmalar ve itirazları da dikkate alan bakanlık, 533 polisin görevlerine iade edilmesine karar verdi. Son dakika duyurusunu Emniyet Genel Müdürlüğü yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 16 Kasım 2017 tarihli duyurusuyla bugün 533 polis memuru görevinin başına döndü.

EMNİYETTEN GÖREVE İADE EDİLENLERİN İSİM LİSTESİ YAYINLANDI MI?

Yapılan soruşturmalar kapsamında daha önce görevden uzaklaştırılan ve durumu tekrar değerlendirilen 533 Emniyet mensubunu durumları tekrar değerlendirilerek göreve iade edildi. Peki herkesin merak ettiği 533 polisin isim listesi yayınlandı mı? Şuana kadar polislerin kimler olduğu netlik kazanmadı. İlerleyen saatlerde isim isim tam listeleri haberimizde bulabilirsiniz. Yada EGM'den isim listesini öğrenebilirsiniz.

KHK NEDİR? HANGİ DURUMLARDA GEÇERLİDİR

KHK nedir sorusu bugün çokça soruluyor. Kanun hükmünde kararname ya da KHK genel tanım olarak yasama organının konu, süre ve amacı belirleyen bir yetki kanunu ile verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, hükümetin çıkardığı, maddi anlamda kanun gücüne sahip, parlamentonun tasdiki ile şekli ve organik anlamda kanun gücünü kazanacak olan kararnamelerdir. Türkiye'de 1982 Anayasası'nın 87. maddesi ile, "Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek" TBMM'nin görev ve yetkileri arasında sayılmıştır. Anayasa'nın 91. maddesinde de KHK çıkarma yetkisi verme hususu düzenlenmiştir. Bu madde şöyledir:

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bakanlar Kuruluna kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi verebilir. Ancak sıkıyönetim ve olağanüstü haller saklı kalmak üzere, Anayasanın ikinci kısmının birinci ve ikinci bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleri ile dördüncü bölümünde yer alan siyasi haklar ve ödevler kanun hükmünde kararnamelerle düzenlenemez.

Editör: TE Bilisim