Heyet üyeleriyle tek tek tanışan Vali Münir Karaoğlu, Gönül Elçileri Projesi üyelerini çalışmalarından dolayı tebrik etti. Heyet üyeleriyle de tanışan Vali Karaloğlu, "Her şeyden önce böyle bir işin içinde yer almak çok güzel, önemli bir iş yapıyorsunuz. Bunu sadece çocukların eğitimi olarak değil kendi eğitiminiz olarak da görün. Bu genç yaşınızda hafta sonunda başka bir işle ilgilenebilir, sinemaya, tiyatroya gidip eğlenebilirdiniz. Ama başka insanların problemlerini çözmek için gönüllü oldunuz. Tabiî ki öğrencilere dersleri öğretin, ders eksiklerini tamamlayın ama esas tamamlayacağınız şey, onlara rehberlik yapmanız, rol model olabilmenizdir" dedi.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında faaliyetlerini yürüten genç gönül elçileri, dersleri konusunda destek almaya ihtiyaç duyan öğrencilerin yardımına koşuyor. Hafta sonları belirledikleri herhangi bir ilköğretim okulundan öğrencilere ücretsiz matematik, fen, Türkçe, İngilizce ve sosyal dersleri veren Genç Gönül elçileri, onları sosyal faaliyetlerle de buluşturuyor.

Söz konusu hizmetleri büyük bir keyifle yaptıklarını ve daha çok öğrenciye destek vermeyi arzuladıklarını belirten Genç Gönül Elçileri, ikisi mezun, 22'si halen öğrenimine devam 24 üyeden oluşuyor.