Konyaaltı Belediyesi, Ortadoğu ve özellikle de Suriye’den göç yoluyla ülkemize gelen mülteci ve göçmen toplulukların oluşturduğu sorunlara çözüm arıyor. Bu düşünceyle Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öncülüğünde hazırlanan “Mülteci ve Göçmen Toplulukları İçin Hoşgörü-WelCommunities" isimli Avrupa Birliği (AB) Yetişkin Eğitim Projesine destek veriyor. Projede Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyük Düşün Proje Geliştirme ve Uygulama Derneği, Bilişim Uzmanları Eğitim Danışmanlık Merkezi ile Almanya’dan BedCon GmbH isimli göçmen bürosu ve İspanya’dan Sevilla Üniversitesi de yer almakta.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi koordinatörlüğünde hazırlanan “Mülteci ve Göçmen Toplulukları İçin Hoşgörü-WelCommunities" isimli proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazandı. Projeyle, mülteci ve göçmenler için sağlık, yasal ve sosyal haklar, kültürel farklılıklar, pratik dil kılavuzu gibi yaratıcı çıktılarla proje ortağı ülkelere diğer ülkelerden gelen insanların adaptasyonunu amaçlanıyor.

Proje süresince 2 adet eğitim, 2 adet koordinasyon toplantısı ve aktivitelerin daha ileriye taşınması amacıyla 2 adet çoğaltıcı etkinlik düzenlenecek. Proje kapsamında 16 Aralık Cumartesi günü  Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda Ortadoğulu Göçmenlerin Uyumu konulu panel düzenlenecek. Ardından Konyaaltı Kent Meydanı’nda kurulacak stantlarda başta kamu kurumları olmak üzere Sevil Toplum Kuruluşları (STK) yaptıkları çalışmaları anlatacak. Etkinlikler, göçmen derneklerinin müzik ve halk dansı gösterileriyle son bulacak.