Alanya Eski Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven döneminde yapılan girişimler sonucu Alanya’da hizmet vermeye başlayan Göç İdaresi, Nüfus Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye devam ediyor. Göç İdaresi memurlarının tüm iyi niyet ve çabalarına rağmen yoğunluk nedeniyle hizmet ağır aksak devam ediyor. Hasan Tanrıseven döneminde, yeni bina arayışına girilen ancak Tanrıseven Tire’ye atandıktan sonra taşınma işlemi adeta askıya alınan Göç İdaresi’nin içler acısı hali, hem hizmet almaya çalışan yabancı uyruklu vatandaşları hem de idare memurlarını adeta çileden çıkardı.

DOSYA KOYACAK YER YOK

Özellikle Alanya’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların bürokratik işlemlerinin gerçekleştirilmesi için oldukça önemli olan Alanya Göç İdaresi’nde mekan darlığı ve eleman yetersizliği nedeniyle işlemlerde gecikmeler ve aksamalar meydana gelirken, hemen hemen her gün yığılmalar olduğu da gözleniyor.  Daracık mekanda oldukça zor şartlarda hizmet vermeye çalışan memurlar, mekanda dosya koyacak yer bulamadıklarından, dosyaları ya masaların üstüne ya da çalıştıkları masaların altlarına istiflemek zorunda kalıyor.

TEPKİ BÜYÜK

Göç İdaresi çalışanlarının tüm iyi niyetli çalışmalarına rağmen, yer darlığı nedeniyle sorun yaşadıklarını ifade eden yabancı uyruklu vatandaşlar, “Bu problemi gören hiçbir yetkili yok mu? Bizler burada çile çekerek hizmet almaya çalışıyoruz. Memurlar iyi niyetle çalışıyorlar ancak maalesef şartlar nedeniyle işler aksıyor. Aylardır, idarenin taşınacağına dair söylentiler var ama gram ilerleme yok” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

HARPUTLU SESSİZ

Mayıs ayında ‘Göç İdaresi Çilesi’ başlığıyla gündeme taşıdığımız konunun üzerinden aylar geçmesine rağmen halen bir adım atılmaması ve Kaymakam Mustafa Harputlu’nun da konuyla ilgili sessiz kalması vatandaşların tepkisine neden oluyor. O dönem gündemi meşgul eden ‘Göç İdaresi göçüyor’ haberlerine rağmen tek bir adım atılmaması yabancı uyruklu vatandaşlar arasında tepkiye sebebiyet veriyor.