Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği'nce bu yıl 5'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Gitar Festivali, 22- 24 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenecek festivalin tüm konser ve etkinlikleri ücretsiz ve halka açık olarak müzikseverlerle buluşacak. Ahmet Kanneci'nin sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen festivalde bu yıl Flamenko ve Latin Amerika rüzgarları esecek.

FESTİVAL PROGRAMI

Festivalin 22 Aralık Perşembe günü düzenlenecek açılış konserinde Latin Amerika müziğinin ustası ve yaşayan gitar efsaneleri arasında yer alan Jorge Cardoso ile genç ve seçkin yetenek Sylvie Dagnac sahneye çıkacak. Konser, saat 20.00'da Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşecek.

Festival 23 Aralık Cuma günü iki konsere ev sahipliği yapacak. İlk konserde iki kardeş, Jose Manuel ve Francisco Cuenca Morales sahneye çıkacak. Morales kardeşlerin piyano ve gitar ikilisi, eleştirmenler tarafından 'İki enstrümanın zarafet ve incelikle bir araya getirilişi yönünden eşsiz' olarak değerlendiriliyor. Günün ikinci konserinde gitarda 20'nci yılını dolduran Ceyhun Güneş ve Mert Baycan sanatseverlerle buluşacak.