Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda ücretsiz gerçekleştirilen konserlere ilgi yoğun oldu. Alanında dünyanın en iyi müzisyenlerini dinleme şansı bulan Antalyalılar salonu hınca hınç doldurdu. Belediye Başkanı Ümit Uysal, konsere eşi Ümran Uysal'la birlikte katıldı.

 'SANAT YOKSA EKSİĞİZ'

Açılış konserleri öncesi Başkan Uysal, kısa konuşmasında, "Sanatsız olmaz. Sanat yoksa bir taraflarımız eksiktir" dedi. Sadece yolla, bayındırlık hizmetleri ve fiziki mekan hizmetleriyle bir kenti kent yapma şansının olmadığını kaydeden Başkan Uysal, "Mutlaka sanat lazım, mutlaka barış ve kardeşlik lazım, mutlaka komşulaşabilmek lazım. Sanat en önemli bağlacımız, bizi birbirimize bağlayan enstrüman. Sizler salonları doldurduğunuz sürece hiç kimse sanatın önünde duramayacak" diye konuştu.

 'YOK OLMAYACAĞIZ'

ODTÜ Antalya Mezunları Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek ise "Sanat tüm karanlıklara karşı direnen en güçlü ışıktır" dedi. Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Kanneci'nin Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği 'ustalık sınıfı'nda "Bir ülkeyi yok etmek istiyorsanız önce kültür ve sanatını yok etmeniz gerekiyorö dediğini aktaran Yıldırım, "Demek ki, yok olmayacağınız burada olmanın bunun en önemli ispatı" diye konuştu.

BAŞKAN UYSAL SAHİP ÇIKTI

Festival Genel Sanat Yönetmeni Kanneci ise Uluslararası Antalya Gitar Festivali'nin 3'üncü yılının ardından adeta sokağa atılmış bir haldeyken Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ın sahip çıktığını ve bu sürece ODTÜ Antalya Mezunları Derneği'nin de destek verdiğini dile getirdi.

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

Konuşmaların ardından eleştirmenler tarafından iki enstrümanın zarafet ve incelikle biraraya getirilişi yönünden 'eşsiz' olarak değerlendirilen Jose Manuel ve Francisco Cuenca Morales konseriyle 5'inci Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı. İkilinin yaklaşık bir saatlik konseri salonu hınca hınç dolduran müzik severler tarafından uzun süre alkışlandı.

'İKİNCİ ÜLKEM TÜRKİYE'

Başkan Uysal, ilk konserin ardından sanatçılara çiçek ve plaketlerini verdi. Plaketini almak için sahnede bulunan Cardoso, müzikseverleri Türkçe "İyi Akşamlar" diyerek selamladı ve İspanyolca devam ettiği konuşmasında Türkiye'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Burası her zaman benim için ikinci bir ülke gibi" dedi. Başkan Uysal, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 16 Mehmetçiğin şehit düşmesi nedeniyle ertelemeli başlayan festival için sanatçıların programlarını iptal ederek Antalya'da kaldıklarını hatırlatarak, "Konser parçalarını da ülkemizdeki atmosfere uygun seçtiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.  Festivalin ikinci konserinde sahne alan günümüzün en büyük gitarcıları arasında gösterilen Jorge Cardoso gitarıyla dinleyicileri adeta büyüledi. Cardoso'nun performansı ayakta dakikalarca alkışlandı.