Bir yıl önce İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ER ile görüşen Okul Müdürü Şennur Aykut, Tarih Öğretmeni Sibel Dulum ve bir grup öğrenci İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’in büyük bir heyecanla destek vermesi üzerine çalışmalarına başladılar. Fizik Öğretmeni Mehmet Kocabay’ın gruba dahil olmasıyla çalışmalar hız kazandı ve bir yıl içerisinde büyük bir ilerleme kat etti.Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri önce kendi 3D yazıcılarını yapmakla işe başladılar. 3D yazıcıdan ürettikleri parçalarla drone ve robotlarını yaptılar. 2019-Nisan ayında Samsun’daki 13.Uluslararası MEB Robot Yarışmasına mini sumo, çizgi izleyen robot ve drone ile katılım sağladılar. Böylece öğrencilerin geleceğe yönelik planlamaları ve hedefleri şekillendi.
YÜKSEK KALİTE DRONE YAPTILAR
Öğrenciler daha sonra yüksek kalitede görüntü alabilen bir drone yapmayı başardılar ve bu drone ile ilk kez dış alanda panoromik Alanya manzarası çekimi yaptılar. İki tane model uçak yaptılar ve başarıyla uçurdular. CNC tezgahı yaparak kendi ürünlerini şekillendirmeye başladılar. CNC tezgahı ile ahşap ve alüminyum üzerine işleme yapmaya başladılar.

girenes-şenlik-2.jpeg

Hüseyin Girenes Fen Lisesi 9.sınıfa gelen teknolojiye meraklı okul öğrencilerinden Kulüp bünyesinde bulunan atölye çalışmalarına yeni takım arkadaşları oluşturabilmek için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile işbirliği çerçevesinde kodlama eğitimi verilmeye başlandı. 9.sınıf öğrencileri kendi 3D yazıcılarını tamlayarak yapmayı planladıkları robotların parçalarını elde ettiler. Öğrenciler kodlama kursunda aldıkları teorik bilgiyi atölyede yaptıkları robotlar da kullanmaya başladılar.
KULÜP HIZLA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Okul Müdürü Şennur Aykut, “Hüseyin Girenes Fen Lisesi Bilim ve Teknoloji Kulübü çalışmalarına Fizik Öğretmeni Mehmet Kocabay, Tarih Öğretmeni Sibel Dulum ve Geleceğin bilim insanı olma yolunda ilerleyen Kulüp Başkanı 11.sınıf öğrencisi Hasan Arda Sulak önderliğinde devam ediyor. Bu arada 11-B sınıfından mühendisliğe meraklı, geleceğin teknolojileri ile ilgilenen bir grup öğrenci de Edebiyat Öğretmeni Fatma Evan Sarı önderliğinde Go Kart Araba yaptılar.   Atıl parçalardan  oluşan mekanik bir Go Kart Araba yapmak için Nisan ayında yola çıkan öğrenciler tasarım ve modellemeyi tamamen kendileri planladılar. İşin planlamasını yapan öğrencilerimiz haftalarca  Alanya sanayinde  uzun saatler geçirdiler.  Okulumuzda yapılan detaylı çalışmalarla eksiklikler giderilerek ortaya “go kart araba” çıktı.” Dedi. 
ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ
Aykut, konuşmasının devamında, “Fen Lisesi öğrencilerinin öncelikli tercihleri arasında yer alan TIP alanına altyapı oluşturması için 2019 Eylül ayında Sağlık Kulübü oluşturuldu. Biyoloji öğretmeni Volkan Çelikbacak öncülüğünde geleceğin tıp adamları ile insan bedenindeki  organları tanımak, organların işlevleri hakkında bilgi sahibi olmak, yaparak deneyimleyerek okulda alınan bilgileri pratiğe geçirmek için “Beyin, Göz, Kalp” gibi organların incelemesini yaptılar. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile işbirliği içinde Hüseyin Girenes Fen Lisesi Sağlık Kulübü çalışmalarına devam ediyor.” Şeklinde konuştu. 
İLGİDEN MEMNUNUZ
Şennur Aykut, şenliğe gösterilen ilgiden memnun olduklarını da ifade ederek, “Hüseyin Girenes Fen Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Hüseyin Girenes Fen Lisesi 13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 10:00-15:00 arası yaptıkları tüm bu çalışmaların gösterimlerini okul bahçesinde sergilediler. Ayrıca Alanya Nezihe Soydan Ticaret Meslek Lisesi ve Alanya Bil Koleji Çizgi Robotu gösterileriyle programa katıldılar. Programı Alanya’mızın değişik okullarından gelen bin dört yüz civarında öğrenci gezdi.” İfadelerini kullandı.