Toslak Mahallesi’nde Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santrali (GES) için arazide başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya için her şeyin en güzelini, en iyisini yapıyoruz. En geç 6 ay içerisinde de ihtiyacı olan elektriğin tamamınıkendi üreten bir belediye olacağız.” dedi.

KAMU ALANINDAKİ EN

BÜYÜK SANTRAL OLACAK

Toslak Mahallesi’nde 94 dönümlük alana kurulacak Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santrali’nin çalışmaları başladı. 6 ay içerisinde tamamlanması planlanan güneş enerji santralinde ilk etapta 3 MW elektrik enerjisi üretilecek. Santralde tam kapasite ile 5 MW elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor. Güneş Enerji Santrali tamamlanıp tam kapasite ile çalışmaya başladığındaTürkiye’de kamu kurum kuruluşları arasında en büyük Güneş Enerji Santrali olacak.

İHTİYACIN TAMAMINI KARŞILAYACAK

Güneş Enerjisi Santralinin kurulacağı bölgedehafriyat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yücel, bu büyüklükte güneş enerjisi santralini hayata geçirecek ilk ve tek kamu kurumu olacaklarını söyledi. Nisan 2016’da Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi (CLK) ile Güneş Enerji Santrali Projesi’nin (GES) bağlantı protokolünü imzaladıklarını hatırlatan Başkan Yücel; “Projenin kurulumunu yapacağımız arazi için gerekli izinleri aldık. 5 Ağustos’ta da projenin GES-1, GES-2 ve GES-3’ten oluşan ilk etaplarının yapım işini ihale ettik. Toplamda 5 MW gücündeki GES Projesi için yola çıkan Belediyemiz, ilk etapta projenin 3 MW elektrik üretecek ihalesini yaptı. Proje tamamlanıp 5 MW’lık üretim gerçekleştirildiğinde ise belediyemiz elektrik ihtiyacını tamamen bu santralden karşılayacak. Enerji maliyetlerinde çok önemli ölçülerde tasarruf sağlayacağız.” dedi.

ALANYA İÇİN HER ŞEYİN

EN GÜZELİNİ YAPIYORUZ

15 gün önce arazide hafriyat çalışmalarına başlandığını belirten Başkan Yücel; “Tahsislerimiz, arkasından planlamalarımız, projelerimiz ve ihale süreci gerçekleştikten sonra 15 gündür de hafriyat çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Bu projemizi Allah izin verirse en geç 6 ay içerisinde elektriğini üretmiş bir şekilde kullanıma sunacağız. Alanya için her şeyin en güzelini ve en faydalısını yapıyoruz. Ben şimdiden bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.