Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, cumartesi günü Antalya’da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçe belediye başkanları ve bakanlık bürokratlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıya katıldı. 

Dosyasında Kahyalar, Koru ve Kızılin’de koruma amaçlı imar planı değişikliği, TOKİ, Kentsel Dönüşüm gibi konuların yanı sıra, Koru Sahil Projesi ve Hacı Musa Çayı Düzenleme Çalışması kapsamında yapılacak bisiklet yolu için hibe destek talebi konularının yer aldığı Başkan Çelik, dosyayı Bakan Kurum’a takdim etti. 

TÜM PROJELER İÇİN DESTEK ALDI

Gazipaşa’ya ilçenin kaderini değiştirecek müjdelerle dönen Çelik, Bakan Kurum ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Görüşmenin son derece faydalı geçtiğini ve Kurum’un sunduğu tüm projeleri beğendiğinin altını çizen Çelik, “Sayın Bakanımıza Koru Sahil Düzenleme projemizi sunarak, projeye başlamamız için hibe desteği istedim. Projeyi inceleyen ve çok beğenen Sayın Bakanımız, bizlere bu yılın sonuna kadar yani iki hafta içerisinde projeye başlamamız için 2 milyon TL hibe destek vereceğini söyledi. Projeye hemen başlamamız talimatını veren Bakan Bey aynı proje için 2019 yılında da hibe desteği verilmesi için bürokratlarına talimat verdi. Bakan Kurum ayrıca ilçemize yaptığımız bisiklet yolları için bizzat şahsıma teşekkür etti” dedi. 

HACI MUSA ÇAYI PROJESİNE DESTEK SÖZÜ

Hacı Musa Çayı Çevre Düzenleme Projesi için de Bakan Kurum ile görüştüklerini söyleyen Çelik, “Sayın Bakanımız bu konuda da bizleri geri çevirmedi. 2019 yılı Şubat ayında Bakanlığın onayına sunacağımız proje kapsamında 1900 metrelik bisiklet yolu ve koşu parkuru için Bakan Bey bizlere hibe destek sözü verdi” diye konuştu. 

OTEL YAPIMININ ÖNÜNDEKİ SON ENGEL KALKIYOR

Görüşmenin en önemli konusu ise Koru, Kahyalar ve Pazarcı (Kızılin) mahallelerindeki 5000 ve 1000’lik Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliği oldu. Gazipaşa ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği planın ilçe için hayati bir öneme sahip olduğunu belirten Çelik, “Plan değişikliğinin önemini Bakan Bey’e bizzat anlattım. Gerekli incelemeyi yapan Bakan Bey, planın yılbaşına kadar onaylanması için bürokratlarına talimat verdi. Planın onaylanmasıyla birlikte ilçemize büyük otellerin yapılmasının önündeki son engel de kalkmış olacak. 

GAZİPAŞA ÇAĞ ATLAYACAK

Bakan Kurum’a Gazipaşa’ya gösterdiği ilgi ve verdiği çok önemli desteklerden ötürü ilçesi adına şükranlarını ileten Başkan Çelik, “Bakanımız verdiği sözler ve talimatlarla ilçemizdeki çok önemli projelerin önünü açtı. İnşallah bu projeleri hayata geçirdiğimizde Gazipaşa çağ atlayacak vizyon projelere kavuşacak” diye konuştu. (Haber Merkezi)