Gazipaşa’da siyasette etkili ve köklü bir aileden gelen Ziraat Mühendisi Hidayet Bilgiç, CHP’nin muhtemel aday adayları arasında konuşuluyor. Yıllardır Gazipaşa’da etkin siyaset yapmasa da ilçenin önemli sorunlarının çözümü konusunda her zaman duyarlılığıyla tanınan Hidayet Bilgiç, 2019 yerel seçimleri öncesinde aktif siyasete yeşil ışık yakıyor.

DİĞER ADAYLARDAN FARKI

CHP’nin kalesi olarak bilenen Gazipaşa’da 2014 yılındaki seçimleri ilk kez Ak Parti kazanmayı başarmıştı. CHP Gazipaşa İlçe Yönetimi, 2019’da seçimleri yeniden kazanmak için ince eleyip sık dokuyor. CHP’nin muhtemel aday adayları olarak birçok isim konuşuluyor. Ancak Hidayet Bilgiç’in sağ partilerden de oy alma ihtimalinin yüksek oluşu, onu bir adım öne çıkarıyor. Hidayet Bilgiç, Gazipaşa’da Adalet Partisi’nden 1963 yılında belediye başkanı seçilen ve iki dönem belediye başkanlığı görevi yapan Hüseyin Bilgiç’in oğlu. Anavatan Partisi’nde yıllarca aktif siyaset yapan, belediye başkan adayı olan ve ilçe başkanlığı yapan Av. Deniz Bilgiç de Hidayet Bilgiç’in ağabeyi. Hidayet Bilgiç’in bu nedenle sağ görüşteki seçmenlerden de destek alabileceği konuşuluyor.

“GÖREV VERİLİRSE NEDEN OLMASIN”

Belediye başkan aday adaylığı konusunda çevresinden ve CHP tabanından büyük baskılarla karşılaştığını dile getiren Hidayet Bilgiç, bu aşamada aday adaylığını düşündüğünü, ancak henüz bir karar vermediğini dile getirdi. Gazipaşa’nın günümüze gelindiğinde CHP’li bir belediyeye ihtiyacının olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Bilgiç, “Bu nedenle genel merkezimiz, il ve ilçe örgütlerimiz el ele verip bir bütün olmalıyız. Aday adaylığı gibi hırsım yok. Ancak çevremden ve CHP tabanından yoğun bir baskı ile karşılaşıyorum. Bu noktada esas olan CHP’nin en doğru adayla yola çıkıp seçimi kazanmasıdır. Bu nedenle ben bir CHP’li olarak üzerime düşen her görevi yerine getirmeye hazırım.