Gazipaşa'daki 23 Nisan törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören Cumhuriyet Ortaokulu'nda devam etti. Programa Kaymakam Nurullah Kaya, eşi Sümeyra Kaya ve kızları Ayşe Kaya, Garnizon Komutanı Binbaşı Kürşat Çilek, Belediye Başkanı Adil Çelik, Cumhuriyet Savcısı Erdal Düven, Savcı Mustafa Göktuğ Karaahmetoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, kamu kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti. Ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçede yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programda Cumhuriyet Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan şiirler, şarkılar, skeçler, oratoryo ve halk oyunları gösterileri beğeniyle izlendi.