Çağdaş Meksika Filmleri Festivali kapsamında Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo ve Diego Rivera’nın fotoğraflarından oluşan “Yolun Yarısında Bir Tebessüm” adlı sergi sanatseverlerle buluştu. Sergiye Meksika Kültür Ateşesi Jose Cardenas, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı Dr. Younghoon Kwaak, meclis üyeleri ve Antalyalı sanatseverler katıldı.

BÜYÜK ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ

Sergi açılışında katılımcıları Türkçe olarak selamlayan Meksika Kültür Ateşesi Jose Cardenas, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve koordinasyonu için çok teşekkür ediyorum. Bu güzel şehirde, Frida Kahlo ve Diego Rivera’nın hayatlarından kesitleri konu alan fotoğraf sergisi ve Meksika Film Festivali gibi iki önemli kültürel etkinlikte bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum” dedi. Ayrıca Kültür Ateşesi Jose Cardenas, Meksika’da yaşanan iki büyük depremin ardından Türkiye’nin göstermiş olduğu ilgi ve destek için de teşekkür etti.

SİNEMA AKTİVİTELERİ DESTEKLENECEK

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim de, Başkan Menderes Türel’in vizyonuyla; Antalya’nın bir sanat, kültür, bilim, tarih merkezi olma noktasında kendilerine yol gösterdiğini ifade etti. Evrim, şunları söyledi: “Bilhassa UNESCO nezdinde bir dünya sinema şehri olma çabalarımızın parçası olarak dünyadaki bütün sinema aktivitelerini desteklemek arzusundayız.”

FİLM GÖSTERİMLERİ

Meksika’nın Türkiye ile pek çok benzer yönleri olduğunu ifade eden Evrim, şöyle konuştu: “Çalışan, gelişmekte olan, tarihi güçlü, sempatik bir ülke olan Meksika’nın Sinemasını anlatacak bir festivali başlatmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu vesile ile meşhur ressam Frida Kahlo’nun bazı fotoğraflarını sergileme fırsatı bulduk. Meksika Büyükelçiliğine de çok teşekkür ediyoruz.”

Film gösterimleri 1 Ekim tarihine kadar devam edecek. Sergi ise 6 Ekim tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak.