Burak Gül

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölge Temsil Kurulu (BTK), Alanya Öğretmenevi’nde yemekli istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AHEP Rektörü Mehmet Durdu Öner, siyasi partilerin temsilcileri, geçmiş dönem TÜRSAB Alanya BTK Başkanı Suat Çavuşoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri, TÜRSAB Alanya BTK üyeleri ve aileleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜRSAB Alanya BTK Başkanı Bilal Korkmaz, Alanya’nın turizmdeki önemine vurgu yaparak üye sayılarını aktardı.

Korkmaz, “TÜRSAB'ın ilk istişare toplantısını gerçekleştirmek için bugün burada toplandık. Artık TÜRSAB Genel Merkezi in başında bir turizmci var.  Bizim Alanya’da 221 tane merkezi kadrolu acentemiz, 171 adet şubemiz var yani toplamda 382 merkezli seyahat acentesi hizmet vermektedir. “Dedi. 

“ALANYA BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

Kürsüye çıkan TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya’da Alanya’nın ülke turizmindeki önemine vurgu yaptı. “Alanya bizim gözbebeğimiz” diyen Bağlıkaya, “Alanya’nın benim için apayrı bir önemi var. Doğduğum yer değil ama yıllardır doyduğum yer. Ekmek kazandığımız yer bende kendimi bir Alanyalı olarak görüyorum. 20 yıldır Türkiye’nin her yerine turist götürüyoruz ama en fazla Alanya’ya getiriyoruz.” İfadelerini kullandı. 

“EN BÜYÜK REKABET GÜCÜMÜZ TURİZM”

Artık Ankara’nın turizmin değerini anladığını ifade eden TÜRSAB Genel Başkanı Bağlıkaya, “Bildiğiniz gibi son derece başarılı bir sezonu geride bıraktık. Birkaç kez hedefleri revize ederek en sonunda 40 milyon turist 32 milyar dolarlık bir döviz girdisi ile ocak ayında açıklanacak rakamlar, umarım rakamları tutturmuş olacağız.  Artık Ankara’nın bir şeyleri anlıyor olmasının sebebi sektörün aynı şeyleri tekrar tekrar söylemesidir. Biz her zaman şunu söyledik, Türkiye’nin diğer ülkelerle en fazla rekabet edeceği sektör turizmdir. Dolayısı ile bu durumu ekonomimize yansıtacak şekilde bir araya gelmiş durumdayız. Ülke ekonominse 2017 yılında 26 milyar dolar ile cari açığın yüzde 35 ini kapattık. Antalya ve Alanya lider olarak başı çekti. “ Diye konuştu. 

“ULAŞTIRMA BAKANLIĞI İLE DAHA BÜYÜK SORUNLARIMIZ VAR”

Toplantının soru cevap kısmında bir katılımcının jip safarilerin Ulaştırma Bakanlığı yönetmelikleri ile sorun yaşamasının çözülüp çözülmeyeceğini sorması üzerine ilginç bir cevap veren Firuz Bağlıkaya, “Bizim Ulaştırma Bakanlığı ile daha büyük sorunlarımız var. Sıra size gelmedi. Biz transfer yapamıyoruz. Sıranızı bekleyin.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim