Önemli yapımlar ile sektöre giriş yapmayı hedefleyen Telifim Medya Genel Koordinatörü Mehmet Elçi, “Alanya Film Sektörü için hazır” Dedi.

Burak Gül

Dünya’da birçok önemli kentin sinema sektöründeki çalışmaları göze çarparken, Alanya film sektöründe hak ettiği seviyeye bir türlü gelemedi. Zaman zaman ilçede çeşitli dizi ve film projeleri konuşulsa da bir türlü istenilen seviyeye ulaşılamadı. Alanya’nın kültürel ve sosyal yapısının film sektörü için önemli olduğunu düşünen Telifim Medya, merkezini Alanya’ya kuran ilk profesyonel film şirketi oldu. Telifim Medya, resmi açılışını Cumartesi günü görkemli bir törenle gerçekleştirdi. Açılışa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, esnaf odası başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda sanatçı ve vatandaş katıldı. Açılışa basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

“ALANYA DOĞAL BİR PLATO”

Telifim Medya Genel Koordinatörü Mehmet Elçi, hedeflerini ve projelerini aktardı. Elçi, “Alanya, gerek mevsimsel, gerek ulaşım gerekse doğası ile her türlü konunun işlenebileceği bir ilçe. Üstelik gün geçtikçe popüler olan ve birçok kendini ülkeye duyurmak isteyen şirketlerin, otellerin, seyahat acentelerinin bulunduğu bir ilçe. Bir yandan film projeleri bir yandan belgeseller ve şirket tanıtımları kuruluşumuzun öncelikli iş sahalarıdır. Biz Alanya’nın bu potansiyelini dünyaya duyurmak için geldik.” Diye konuştu.

“HALİL” SADECE BAŞLANGIÇ

Alanya’da çekilen aksiyon filmi “Halil” ile ilgili de açıklamalar yapan Elçi, “Halil, aslında sadece bir başlangıç. 98 kişilik ekibimizle yoğun uğraşlar sayesinde çektiğimiz izlenmeye değer bir film. Seyirciler filmde hem bir aksiyon hem de Hz. İbrahim’in hayatından kesitler ile karşılaşacaklar. Açılışta yaptığımız kısa gösterim izleyenler tarafından tam not aldı. Bu da bizim doğru olduğumuzu gösteriyor.Halil, yakında vizyona sunmayı planladığımız bir projemiz.Ancak projelerimiz sadece Halil ile sınırlı değil.”İfadelerini kullandı.

YENİ SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK

Alanya halkının izledikçe gururlanacağı ve kendinden bir şeyler bulacağı dizi ve film projelerinin devam edeceğini ifade eden Telifim Medya Genel Koordinatörü Elçi, “Sırada bir TV dizisi projemiz var. Bununla birlikte Alanya halkını çok mutlu edecek film projelerimiz var. Artık Alanya film sektöründe de adından söz ettirecek.” Dedi.

MÜZİK YAPIMLARI DA OLACAK

“Alanya’nın sanatçı potansiyelini de unutmayacağız” diyerek konuşmalarını sürdüren Elçi, “Alanya’nın sanatçılarına 8 albüm yaptık, ayrıca Niran Uysal ile de bir albüm çalışması yaptık. Son olarak da büyük şarkıların söz yazarı Gönül Şen ile Gönül Şen Şarkıları 1 projemize başladık.” Şeklinde konuştu.