Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel'in ev sahipliğinde, Elif Dağdeviren'in direktörlüğünde bu yıl 53'üncüsü düzenlenecek Antalya Uluslararası Film Festivali 16-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, halkın sanatçılarla buluştuğu ve en renkli bölümlerinden biri olan geleneksel kortejle 15 Ekim Cumartesi günü saat 17.00'te başlayacak. Klasik araçlarla vatandaşları selamlayacak sanatçıların oluşturduğu kortej, Cam Piramit önünde başlayacak, Akra Barut Otel önünde sona erecek.

GÖSTERİMLER AKM'DE, TÖRENLER EXPO'DA

Film gösterimleri her yıl olduğu gibi bu yıl yine AKM, Migros ve MarkAntalya'daki salonlarda yapılacak. Festivalin ödül törenleri ise bu yıl ilk kez 5 bin 300 kişilik 2016 Expo Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Expo Kongre Merkezi'nde 16 Ekim Pazar günü açılış töreni, 23 Ekim Pazar günü ise kapanış töreni yapılacak. Antalya Film Forum Kapanışı ve Yaratıcı Ödülleri ise 22 Ekim Cumartesi akşamı Rixos Land of Legends'ta yapılacak törenle sahiplerini bulacak. Bu üç tören için yaklaşık 250 kişi görev alacak.

12 FİLM ÖDÜL PEŞİNDE

Festivalde Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'na bu yıl 60 film başvurdu. Festivalin bu en ilgi çekici kategorisinde 60 film arasında 12 film yarışmada ödül almak için jürinin karşısına çıkacak. Yarışacak filmlerin 8'i yönetmenlerin ilk, 2'si ikinci filmleri olurken, 2 belgesel de heykelciği almak için yarışacak. 5 liralık biletle izlenebilecek yarışma filmleri şu şekilde:  "Albüm (Mehmet Can Mertoğlu), Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer), Eşik (Ayhan Salar), Genç Pehlivanlar (Mete Gümürhan), Mavi Bisiklet (Ümit Köreken), Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var (Rıza Sönmez), Rauf (Barış Kaya ve Soner Caner), Rüya (Derviş Zaim), Rüzgarda Salınan Nilüfer (Seren Yüce), Siyah Karga (Tayfur Aydın), Tereddüt (Yeşim Ustaoğlu) ve Toz (Gözde Kural)"

ULUSLARARASI KATEGORİNİN FİLMLERİ

Dünyanın dört bir yanından bugüne ve insanlığa dair farklı konuları ele alan filmler festivalin uluslararası seçkisinde ödül almak için yarışacak. Bu yıl İngiliz yönetmen Hugh Hudson başkanlığındaki 'Uluslararası Uzun Metraj Jürisi' tarafından yapılacak değerlendirmede en iyi filme, Altın Portakal ile 50 bin euroluk para ödülü verilecek.