Projeden çok etkilendiğini söyleyen ünlü şef, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasını anlamlı bulurken, “EXPO Kulesi’nden çok etkilendim” dedi.

Piyano festivalinin açılış konserinde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nı yöneten İsviçreli Şef Christoph Mathias Mueller, EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın davetini kabul edip Aksu ilçesindeki sergi alanına geldi. Mueller, yönetim binası girişinde EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılandı. Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü tarafından bin 121 dönümlük alanda yapılan çalışmaların detaylı sunumunu dinleyen Mueller, daha sonra araçla sergi alanına geçti. Ünlüler Ormanı projesi kapsamında Doğu Çınarı (Platanus Orientalis) ağacı diken Mueller, ağaca isim künyesini taktı, kürekle toprak atıp can suyunu verdi.

“ÇİÇEK VE ÇOCUK” TEMASI ÇOK ANLAMLI

EXPO 2016 Antalya projesinden etkilendiğini, ‘Çiçek ve çocuk’ temasının anlamlı olduğunu söyleyen Şef Mueller, “Çocukların doğaya yönelik duyarlılığını arttırmak adına da çok güzel bir kombinasyon olmuş. Buna önem vermemiz ve dikkat etmemiz gerekiyor. Bu nedenle çok güzel ve anlamlı bir tema olmuş. Projede en çok EXPO Kulesi’ni beğendim. Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül bana EXPO açıldığı zaman çocuklar için düzenlenecek pek çok workshop olduğunu ve bunların arasına müziği de eklemek istediklerini söyledi. Bu da çok güzel bir düşünce çünkü müzik ve bir enstrüman çalmak çocukların beyin bağlantıları ve sosyal bakış açılarını geliştirmek açısından da çok önemli. Çünkü müzik yaparken başkalarıyla da çalışıyorsunuz. Başkasını dinlemeyi öğrenmek de çocuklar açısından çok önemli ve gerekli. Bu temanın içerisinde müziğin de dahil olması çok önemli” diye konuştu. Mueller, herkesin gelerek Expo alanını görmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, ziyaretin anısına İsviçreli şefe, EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.