Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya ve ilçelerinde evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, evde fizik tedavi hizmetinin hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konulmuş hastanın tıbbi bakım ve tedavisinin uygulanması ve eğitiminin sağlanması hizmeti şeklinde olduğunu kaydetti.

Yatağa bağımlı hastanın ihtiyacı olan fizik tedavi hizmetinin kendi evinde, kendi yatağında görevli fizyoterapist eşliğinde gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı, merkezde Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde, ilçelerde ise Elmalı, Korkuteli, Kemer, Manavgat, Serik, Kaş devlet hastanelerinde bu hizmet veriliyor. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de en kısa zamanda başlayacağız" dedi.

Uygulamanın ilk kez Atatürk Devlet Hastanesi'nde 2015 yılında verilmeye başlandığını anlatan Prof. Dr. Yılmaz, "Sırasıyla Kemer, Elmalı, Korkuteli, Manavgat, Serik, Kaş ve Alanya Devlet hastanesinde verilmeye başlandı. Bugüne kadar tüm hastanelerimizde 480 hastaya evde fizik tedavi hizmeti verildi" diye konuştu

Tedavi hizmetinden yararlanan hasta sayısı hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Necat Yılmaz, Atatürk Devlet Hastanesi'nde 350 kayıtlı hastanın tedaviye alındığını, 12 bin 500 seans gerçekleştirildiğini ifade etti. Söz konusu hizmetin, 7 araç, 6 fizyoterapist ve 1 sekreterden oluşan ekip tarafından verildiğini belirten Necat Yılmaz, "Kemer'de 45, Elmalı'da 36, Korkuteli'nde 31, Manavgat'ta 33, Serik'te 15 hastaya tedavi hizmeti verildi. Kaş da ise başvurular sonrası hasta listesi oluşturulmaya başlanacak" dedi.

Prof. Dr. Yılmaz, evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetinden faydalanmak isteyen hastaların hastanelerin fizik tedavi ve rehabilitasyon polikliniklerine başvurması gerektiğini kaydetti.