Baransu'nun eski eşi Esra Konur, mahkeme kararıyla iki çocuğunun soyadını değiştirdi. Esra Konur, çocuklarının Baransu soy isminden dolayı okulda ve arkadaş çevresinde sıkıntı yaşadığı iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu. 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın bugün karar duruşması görüldü.

DURUŞMAYA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ TEMSİLCİ GÖNDERDİ
Duruşmaya davacı Esra Konur ile Nufüs Müdürlüğü'nü temsilen bir kişi katıldı. Duruşmada ilk olarak Esra Konur'un halasının kızı tanık olarak dinlendi.

Çocukların Baransu isminden dolayı mağdur olduğunu anlatan tanık, "Çocukları okulda ve dışarıda, 'FETÖ'cünün çocuğu' diye sıkıştırıyorlar. Hatta büyük çocuk sokağa çıkamaz hale geldi. Çocukların geleceği ve psikolojisi açısından soy adlarının değiştirilmesi onlar için iyi olur" diye konuştu.

"BABAN NEREDE DİYE SORUYORLAR"
Daha sonra söz alan Esra Konur da, "En basitinden çocuklar okuldayken isimleri okunduğunda, 'Aaa sen Baransu'nun çocuğumusun. Baban nerede' diye soruyorlar. Çocuklar bu sorular karşısında bunalmış durumdalar. Davamızın kabul edilmesini talep ediyoruz" dedi. Söz alan nufüs temsilcisi ise davanın reddedilmesini istedi.Duruşmayı karara bağlayan mahkeme, her iki çocuğun soy adlarının değiştirilmesine karar verdi.