İbrahim İPBÜKER

Alanya Belediye Meclisi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Erkan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 9 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, Alanya’nın bazı sorunları ile ilgili sorular sordu.

TATMİN EDİCİ YANITLAR GELMEDİ

Büyükşehir yetkililerinin 13 Temmuz 2018’de sorularına yanıt verdiğini ifade eden Erkan Demirci, “Sorularımı hızlı bir şekilde yanıtlayan büyükşehir belediyesi çalışanlarına teşekkür ederim” dedi. 

Konuyla ilgili Gerçek Alanya Gazetesi’ne değerlendirme yapan Demirci, “Özellikle trafik, araç parkı gibi sorunlarla ilgilenen var mı, sorunlara çözüm yolu arayan var mı, bu sorunlardan haberi olan var mı diye merak ettim. Meclis toplantısında sorduğum sorulara kısa süre içinde yanıt geldi, ancak bu yanıtlar çok tatmin edici olmadı. Konuyu sosyal medya hesabımdan da paylaşarak, hem sorularımı hem de verilen yanıtları kamuoyuyla paylaştım. Takdiri Alanya halkına bırakıyorum” şeklinde konuştu.

İŞTE O SORULAR VE VERİLEN YANITLAR

Soru: Cadde üzerinde kaldırımlara masa sandalye koyulmasına izin verilen işletmelerle ilgili izin verilen alanın dışına çıkıp, çıkmadıkları, gölgelik adı altında yapılan uygulamaların mevzuata uygun olup olmadığı vb. hususlarda denetim yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa bugüne kadar kaç işletme için denetim yapılmış ve kaç tanesinde usulsüzlük tespit edilmiştir? Kaç işletme için cezai işlem yapılmıştır?

Yanıt: Büyükşehir belediyesi sorumluluğundaki caddelerde büyükşehir belediyesi Alanya zabıta amirliğince sürekli denetim ve kontroller yapılmakta olup, yaya geçişini engelleyecek şekilde malzeme çıkaran kuruluşlar uyarılmakta ve kaldırmadıkları taktirde cezai işlem uygulanmaktadır. Kaldırım üzerinde gölgelik adı altında herhangi bir izin verilmemekte işletmelerin kendi ön bahçelerinde yapmak istedikleri gölgelik ve sundurmalar Alanya Belediyesi’nden izin almak kaydı ile yapılmaktadır. 2018 yılı içerisinde izinsiz işgal yapan ve yayaların geçişini engelleyen 256 işletme uyarılarak işgalleri kaldırtılmıştır. Kaldırımları izinsiz olarak işgal eden 88 adet işletmeye cezai işlem uygulanmıştır.

Soru: Yanlış uygulamaların önlenmesine yönelik büyükşehir belediyesi zabıta ekiplerinde yaya kaldırımı ve geçitlerini kullanan, park eden motosikletlerle ilgili denetim yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa bugüne kadar kaç kişi için cezai işlem uygulanmıştır?

Yanıt: Kaldırım üzerinde giden motosikletlerle ilgili ulaşım daire başkanlığına bağlı olarak görev yapan trafik zabıta ekiplerince gerekli denetim ve ikazlar yapılmaktadır. Alanya zabıta amirliğimiz tarafından kaldırım üzerinde seyreden ve park yapan 1251 araç sahibi uyarılmış, ikazlara uymayan 91 araç sahibine ise cezai işlem uygulanarak kaldırılmıştır. Ayrıca 35 adet motosiklet kullanıcısı uyarılmış, bunlardan kaldırım üzerinde park eden ve uyarılara rağmen kaldırmayan 11 motosiklet sürücüsüne idari para cezası uygulanmıştır.

Soru: Atatürk Caddesi üzerinde Kale Market Kavşağı ile Çimen Otel Kavşağı arasındaki parkomat uygulamasının kaldırılarak, park yasağı getirilmesi, böylece yolun 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olacak şekilde düzenlenmesi, ilçe emniyet müdürlüğü ile birlikte hatalı parklara karşı denetimin sıkılaştırılması, diğer bazı caddelerde uygulandığı gibi öğlen 13.00’dan sonra dağıtım, pazarlama, kargo aracı vb. büyük araçların caddeye girişine izin verilmemesi trafik sinyalizasyonlarındaki senkronizasyon sorunlarının giderilmesi gibi önlemler UKOME’de bugüne kadar gündeme gelmiş midir? Alanya Atatürk Caddesi üzerinde yaşanan trafik ve otopark sorununun çözümüne yönelik kısa vadeli çözümler ve projeler düşünülmekte midir?

Yanıt: Alanya Atatürk Caddesi üzerinde parkomat uygulaması şahsınızın da evet oyu verdiği meclis kararına dayanmaktadır, bu kapsamda parkomat uygulaması halen devam etmektedir. Polis tarafından trafiğin kesintisiz ve sorunsuz işlemesi için gerekli tedbirler alınmaktadır.

Editör: TE Bilisim