Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in eşi Ceylan Tanrıseven'in de katıldığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri, Atatürk anıtı önünde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını geçildi.  ‘En büyük engel, engellenmektir’ diyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven konuşmasında şunları kaydetti: “Engellilere sahip çıkmak ve hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, insanlık görevi olduğu gibi vazgeçilmez bir toplumsal sorumluluktur. Engelli olmanın bir kusur olmadığı ve hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımızı düşünmeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmalıyız. Gereken ilgi ve desteği sağlamalıyız. Kendilerine değer verildiğini ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Engellilik insanın mutluluğu ve erdemliliği için engel oluşturmaz. En büyük engel, engellenmektir.”

İLK ENGELLİ ANASINIFI ALANYA’DA

Alanya’ya ilk özel eğitim anaokulunu kazandırmak için çalışma yaptıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ise, “Sayın Kaymakamımız ve üst bürokratlarımızın girişimiyle ilçemize okullar kazandırma mücadelemiz devam etmektedir. Buradan bir de müjdeli haber vermek istiyorum. Türkiye’nin ilk özel eğitim anaokulunu kazandırma mücadelemizin yazısını Bakanlığa ulaştırılması için Antalya’ya gönderdik. Özel eğitim anasınıfı, özel eğitim okulumuz ve hafif düzey engelli mesleki eğitim okulumuzla Alanya’da özel eğitim okulunun merkezi olduğunu tüm Türkiye’ye kanıtlamak istiyoruz. Sayın Valimize, Sayın Alanya Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven’e, Sayın Bakamımıza ve İl Milli Eğitim Müdürümüze sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

ENGELLERİN KALDIRILMASI

DEVLETİN TEMEL GÖREVİDİR

Alanya Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Gülen ve Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Sevgi Abacı Eker konuşmalarından ‘Engellerin kaldırılması devletin temel görevidir’ dediler. Alanya Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Gülen konuşmasında şunları kaydetti: “Alanya Belediyesi olarak, engellilerin korunmasına yönelik çağdaş ve sosyal hizmet anlayışının gerekliliği içerisindeyiz. Bu konuya hassasiyetle eğiliyoruz.” Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Sevgi Abacı Eker ise, ”Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımının sağlanması, her alanda engelli kardeşlerimizin önünde bulunan engellerin ortadan kaldırılması devletin temel görevidir” dedi.

DUYGULU ANLAR

Konuşmaların ardından özel çocukların hazırlamış oldukları özel gösterilere ve etkinlikler geçildi. Özel çocukların hazırlamış olduğu etkinliklerde; Sakine Nasibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Alanya Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından salsa gösterisi, müzik dinletisi ve şiirler okundu. Ardından Özel Alanya Bahçeşehir Okulları öğrencileri tarafından işaret dili ile "Sen Kalbimin Tek Sahibisin" şarkısının performansı sergilendi. Çocukların sunduğu özel gösterileri izleyen Ceylan Tanrıseven duygulu anlar yaşadı. Gösterilerin ardından stantların açılması ile program sona erdi.