Alanyaspor'un enerjisiyle ve yorulmak bilmeyen yapısı ile dikkat çeken orta saha oyuncusu Emre Akbaba, bu sezon tam 99 kez faule maruz kaldı ve en çok faul yapılan isim oldu. Emre Akbaba'yı orta sahada 75 faulle Ndiaye takip etti. andre Castro, Selçuk İnan ve Raheem Lawal da en çok faul alan ortasaha oyuncularındandı. Birçok istatistikte bek pozisyonunda oynayan rakiplerini geride bırakan Ahmet Oğuz bu istatistikte de 82 faul ile en çok faul yapılan futbolcu oldu. Onu 58 faul ile Gassama ve 55 faul ile Skubic oldukça uzaktan takip etti. En çok faule maruz kalan stoperler ise genelde zaman zaman bek de oynayan isimler oldu. Gaziantespor'dan Barış Yardımcı, Gençlerbirliği'nde Anıl Karaer ve Kasımpaşa'dan Veysel SArı en çok faul yapılan stoperlerdi.

EN ÇOK FAUL YAPILAN SANTRAFOR KWEUKE

Çaykur Rizespor'un pivot santraforu Leonard Kweuke'den top kapmak çok zor. Güçlü fiziğinin avantajını kullanan Kweuke 66 kez faule maruz kalırken, Trabzonspor'dan Dame N'Doye 60, Gençlerbirliği'nden Vedat Muriqi 57 kez faule maruz kaldı. Beşiktaş'tan Cenk Tosun 50, Konyaspor'dan Rangelov'a da 48 faul yapıldı.

EN ÇOK FAUL YAPILAN KANAT/FORVET ADEM BÜYÜK

Süper lig'de çok sayıda takım kanatlardan birini forvet rolğnde oynatıyor. Bu rolde oynayan oyuncular arasında en çok faule maruz kalan isim 86 kez ile Adem Büyük'tü. Antalyaspor'dan Mbilla, Bursaspor'dan Deniz Yılmaz da çok faul alan kanat/forvet oyuncularıydı.

EN ÇOK FAUL YAPILAN KANAT OYUNCUSU

En çok faul yapılan kanat oyuncusu ise 78 faul ile Serdar Gürler oldu. Serdar'ı 70'er faul ile Roni ve Regattin izliyor. Querasma ise 57 faul ile 5. sırada yeraldı.

EN ÇOK FAUL YAPILAN 10 NUMARA

Bursaspor'un yıldız oyuncusu Pablo Batalla, geçen sezon en çok faule maruz kalan 10 numaraydı. Batalla 83 kez faulle durdurulurken, Deniz Türüç'e 65 faul yapıldı. Alper POtuk, Deniz Kadah ve Talisca da çok faul alan isimlerdi.