Tüm emeklilerin Temmuz'da geliri artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklilerine ise yüzde 5 toplu sözleşme zammı ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak. Temmuz'da maaşlar artacağından, her ay verilen ek ödemelerin tutarları da yükselecek.

YÜZDE 5 SINIRI ARTACAK

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle gerçekleştirdiği son beklenti anketinden, ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 6 olarak gerçekleşebileceği tahmini çıktı.Bu öngörü gerçekleşirse; SSK ve Bağ- Kur emeklileri yüzde 6 oranında zam alacak, memur emeklilerinin yüzde 5'lik Temmuz artışı ise enflasyon farkıyla yükselecek. Memur emeklileri yüzde 2 oranında enflasyon farkı alabilecek.

GÖZLER TEMMUZ AYINA ÇEVRİLDİ

Eğer memur maaş katsayısındaki artış Temmuz'da tahmin edildiği gibi yüzde 7 olursa, yüzde 5 ek ödeme sınırı bin 224 lira 81 kuruştan bin 310 lira 54 kuruşa çıkacak.

Yani maaşı bin 310 lira 54 kuruşun altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 oranında ek ödeme verilecek. Zam oranlarına ilişkin kesin rakam, 3 Temmuz'da belli olacak. (Haber Merkezi)