Elma hasadının başlaması nedeniyle Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Elmalı İlçesi’nin mahallelerinde çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilere bereket dileyen Milletvekili Atay Uslu, çiftçilerin de beklenti ve taleplerini aldı

ELMALI'NIN VE KORKUTELİ'NİN ELMA ÜRETİM POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK 

Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı coğrafyasını içine alan Tekeli bölgesinde Türkiye Elma üretiminin yaklaşık yüzde 15-20'si  sağlandığını anlatan Antalya Milletvekili Atay Uslu,  "İnşallah bol, bereketli ve güzel bir sezon geçiririz.  Türkiye'deki önemli elma üretim merkezlerinden  biri olan Elmalı ilçemizde üreticiler hasada başladılar. Bu ara Elmalar pazardan çok, sınıflara ayrılarak soğuk hava depolarına transfer edilmektedir. Elmalarımızın dalında alıcı bulduğunu çiftçilerimizden duymamız güzel. Elma pazarının büyütülmesi, üretimin desteklenmesi dahil olmak üzere her konuda çiftçimizin yanındayız. " dedi.

Elmalı'daki çiftçi ziyaretinde Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu'ya Elmalı Belediye Başkan Vekili, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Başkaya ve teşkilatı,  Antalya Keşif Ekibi eşlik etti. Atay Uslu çiftçi ziyaretlerinden sonra kendisinin de ebesi olan, bölgede çok sevilen ve trafik kazasında hayatını kaybeden Emekli Ebe Müşerref Bozdemir'in taziyesinde bulundu, yakınlarına başsağlığı diledi. 

ŞİFA KAYNAĞI ELMA 

Elma çok fazla hastalığa karşı şifa kaynağıdır. Elma, görünen ve görünmeyen neredeyse bütün organlarımız için inanılmaz derecede fayda sağlamaktadır.  Beyin fonksiyonlarının korunmasından diş sağlığına,  kanserle mücadeleden kalp sağlığına kadar birçok hastalıktan koruyucu özelliği vardır. Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Diyet için mükemmel bir seçenektir. Kanserden, kolesterole kadar birçok hastalığın gerek riskini azaltmada gerekse önlemede önemli rol üstleniyor.

İçinde bol C vitamini ve lifli proteinler bulunan elma, içerdiği flavinoidler sayesinde hücre ölümüne neden olan serbest radikal adlı kimyasallarla savaşıyor. Bu süreçte, kalp ve damar hastalıklarına yol açan kötü kolesterol azalırken, vücudu koruyan iyi kolesterol yükselişe geçiyor. Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar.  Elma bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler, Nefesi rahatlatır. Her  gün bir elma kalp krizi riskini düşürür. Isırarak yenirse, dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir. Uykudan önce yenirse rahatlatır ve kolay uyumayı sağlar. Cilde parlaklık ve güzellik verir. İçinde bol C vitamini ve lifli proteinler bulunan elma, içerdiği flavinoidler sayesinde hücre ölümüne neden olan serbest radikal adlı kimyasallarla savaşıyor. Bu süreçte, kalp ve damar hastalıklarına yol açan kötü kolesterol azalırken, vücudu koruyan iyi kolesterol yükselişe geçiyor.