Motosiklet kazalarındaki ölüm oranının çokluğu nedeniyle Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri “Hayatıma kastım yok, kaskım var” projesi kapsamında şehrin dört bir yanından motosiklet denetimleri gerçekleştiriyor. Denetimlerde özellikle kasksız sürücülere göz açtırılmıyor. Ancak denetimlerde sadece kask uygulaması yapılmıyor. Sürücülerin ehliyet ve araçların ruhsatları da sorgulanıyor.

“PLAKA KONUSUNDA YANLIŞ BİLGİ”

Yaşanan sorunların en başında 50 CC’nin altındaki benzinli motosikletlere ehliyet gerekmediği yönündeki yanlış bilgi. Motoru olan ve benzin kullanan her araca plaka ve ehliyet gerekiyor. Sadece 50 CC’nin altındaki motosikletler moped diye tabir ediliyor ve “B” sınıfı ehliyet ile kullanılabiliyor.

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERE DE PLAKA GEREKİYOR

12 Temmuz’da kabul edilen yasa gereği elektrikli bisikletlerinde 250 Watt’ın altında olan ve saatte 45 kilometreden fazla hız yapabilen elektrikli motosikletlere hem plaka hem de ehliyet gerekiyor. Halk arasında yayılan elektrikli motosikletlere ehliyet gerekmiyor algısı tamamen yanlış bir düşünce.  Zira, elektrikli motosikleti ehliyetsiz kullanmanın cezası da yine benzinli motosiklette olduğu gibi bin 720 TL.

Editör: TE Bilisim