Eğitim-Sen Alanya Şube’si tarafından düzenlenen dostluk ve dayanışma yemeğine Eğitim-Sen genel başkanı Feray Aytekin Aydoğan’da katıldı.Yemeğe CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.Eğitim-Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan yemekte birer konuşma yaptılar.8 Aralık’ın KESK’in kuruluşunun 24’üncü yıl dönümü olduğunu belirten Eğitim-Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca, “Birlik, beraberlik, mücadele ve dayanışmayı güçlendirdiği için daha da güç kazanacağımız günlerin umuduyla 24’üncü yılı kutlu olsun” dedi.

 “ARKADAŞLARIMIZA SIRMIZI DÖNMEDİK”

Tüm baskı, sürgün ve hukuksuzca işten çıkarılmalara inat Eğitim-Sen olarak KESK olarak ülkenin her yerinde, dimdik ayakta olduklarını söyleyen Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan’da, ”Eğitimdeki ihraçların  %96’sınınyaşandığı Eğitim-Sen dışındaki sendikaların üyelerini nasıl yalnız bıraktığını nasıl umutsuzluğa sürüklediklerini gördük. Bizde dedik ki biz hiçbir zaman arkadaşlarımıza sırtını dönenlerden olmadık tüm arkadaşlarımız geri dönene kadar arkadaşlarımızın yüreğini yüreğimizde hissetmeye devam edeceğiz. Dayanışmayı, mücadeleyi, umudu örgütlemeye devam edeceğiz. Şimdi arkadaşlarımız dönüyor yavaşta olsa dönüyor son arkadaşımız da geri dönene kadar arkadaşlarımızın ellerinden tutmaya devam edeceğiz” dedi.

“GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Performans taslak yönetmeliğine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Aydoğan, “Bu süreçlerde aynı zamanda güvencesizliğe karşı mücadele etmeye, performans taslak yönetmeliğine karşı iktidarın kamu emekçilerini, eğitim emekçilerini yaralama saldırısına karşı “Mesleğime dokunma, öğretmen dünyayı değiştirir” diyerek il il, okul okul sokak sokak umudu örgütlemeye devam ettik. Emeğimize, mesleğimize, iş güvencemize geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz diye haykırmayı sürdürdük her yerde ve yine öğrencilerimizi Ensar’lara teslim edilmesine karşı protokollere karşı Aladağ’da yaşanan öğrencilerimizin çığlıklarını unutmadık, unutturmayacağız  Diyerek karanlığa teslim olmayacağız diyerek haykırışımızı sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz. Öğrencime dokunma kampanyasıyla, velilerimizle birlikte il il okul okul zorunlu imamhatiplileştirmelere karşı bir umudu örgütledik hep birlikte ve yine devam ediyoruz bu umudu örgütlemeye” dedi.

“BİZE AİT OLANI GERİ İSTİYORUZ”

TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan  Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçesine de atıfta bulunan Aydoğan, “Bütçe sarayın bütçesi değil bu bütçe iktidarın bütçesi değil bu bütçe halkın bütçesi bu bütçe kamu emekçilerinin bütçesi bu bütçe eğitim emekçilerinin bütçesi öğrencilerimizin bütçesi,  bize ait olanı geri istiyoruz. İstanbul’da, Mersin’de, Diyarbakır’da sonrasında İzmir’de bu çığlığı büyütmeye devam edeceğiz” dedi.(Hatice Şekerci)