Yine bir ormanlık alanı kendine mesken belirleyen vatandaşlar doğayı katletmeye devam ediyor. 
Doğada yapılan tahribatların en başında vatandaşların bilinçsiz hareketleri geliyor. Özellikle ormanlık alanlarda vatandaşlar tarafından bırakılan tadilat atıkları hem bölgedeki bitki örtüsüne hem de hayvanlara büyük zarar veriyor. Bunun en son örneği Konaklı’da bulunan yediemin depolarının hemen üst tarafında kalan ormanlık alan. Vatandaşların gelişigüzel döktükleri molozlar adeta bir doğa katliamına neden olmuş durumda. 
DOĞAYA ZARARLI HER TÜRLÜ MATERYAL
Bölgede genellikle tadilat artıklarından oluşan çöp tepeleri içerisinde her türlü atığa rastlamak mümkün. Buzdolabından televizyona, klima parçalarından plastik atıklara kadar her türlü çöpün bulunduğu atıklar, hem ormanlık alandaki ağaçları hem de bölgedeki hayvanları olumsuz yönde etkiliyor. 

dogayi-katlediyorlar.jpgdogayi-katlediyorlar.JPG
YOL NEREDEYSE KAPANMIŞ DURUMDA 
Geçmiş dönemlerde özellikle kolluk kuvvetlerinin atış eğitim parkuru olarak kullandığı bölgeden geçen yol dökülen molozlar ve tadilat artıkları nedeniyle neredeyse kapanma noktasına gelmiş durumda. İyice daralan yol araçlar içinde büyük tehdit oluşturuyor. 
DOĞAYA EN ZARARLI MADDE PLASTİK
Plastik poşetlerin doğaya bırakılmasından en az 1000 yıl sonra bu ürünlerin tamamen çözülmesi gerçekleşir. Aynı şekilde plastik tabakların çözülmesi için 500 yıl, pet şişeler için 400 yıl gibi süreçler gerekiyor. 
BELEDİYE MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
Alanya Belediyesi, gelişigüzel atılan atıkların toplanması için Temizlik İşleri Müdürlüğü ile birlikte çalışmalar gerçekleştiriyor. Zabıta ve Orman Müdürlüğü ekipleri çöp döken vatandaşlara cezai işlem uyguluyor ve atıkların toplandığı bölgeleri temizliyor. Ancak, bilinçsiz kendini bilmez vatandaşlar kapatılan bir alanın hemen ardından yenisini bulmayı başarıyor. Son olarak gündeme gelen bölgede 1 yıl öncesinde atıklardan eser yokken bir anda çöplüğe dönüşmüş durumda. 
YÜCEL’DEN ÇAĞRI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuya ilişkin olarak vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini söyledi. Yücel, “Alanya hepimizin. Hayatımızı geçirdiğimiz bu nadide kenti korumak kollamak bizim kadar tüm vatandaşlarımızın görevi. Biz bu tür gelişigüzel atıkları sürekli temizliyoruz. Ancak bazı vatandaşlarımız hemen yeni bir yer buluyor. Plastik atıklar doğada uzun yıllarda kayboluyor. Moloz dökme ihtiyacı olan vatandaşlarımızı belediyemize başvurduğu takdirde kendilerine yardımcı olunuyor. Ben vatandaşlarımızdan bu tür konularda duyarlılık bekliyorum.” Dedi. (Burak Gül – Erkan Uysal)