Özel Dermamed Poliklinikleri’nin kurucusu Dr. Levent Türbedar, ülkemizde iplik döşemesini uygulayan ilk iki hekimden biri.

 

Bilindiği üzere ameliyat sonrası dikiş yerlerinin etrafında daha bir sıkı doku oluşur ve bu sıkılık oldukça uzun sürer. DLift İplik Döşemesi’nin (Sihirli Askılar) mekanizması da tamamen aynı temele dayanır. Bu uygulamada ameliyat iplikleri ağ gibi döşenir ve cilt içeriden yukarıya doğru -gerektiği ölçüde- çekilerek asılır. Bu özel kılçıklı iplikler vücutta 8–10 ay kalarak tamamen erirler ancak cilt altında bulundukları sürece dokuyu çalıştırarak, kendi çevrelerinde sarmal bir yeni doku oluştururlar. Yumuşamış ve gevşemiş olan derinin altında bu sıkı dokuyu oluşturunca cildin kolajen ve bağ dokusu artar, kalınlaşır. Böylece sarkmalar önlenir, cilt toparlanır, gençleşir.

 

DLift İplik Döşemesi (Sihirli Askılar) uygulamasının ardından oluşan yapılanma ipler eridikten sonra bile kaybolmaz. Tıpkı ameliyat izlerinin kişiden kişiye fark gösteren bir süreçte gelişmesi gibi bu yapılanma da 2-3 yıl devam eder.

 

Etkili sonuç nasıl alınır

 

DLift İplik Döşemesi’nin (Sihirli Askılar) etkili sonuç vermesindeki en önemli faktör; doğru sayıda iplik kullanılması ve bu ipliklerin doğru açılarla, doğru noktalardan döşenmesidir. Hekimin tecrübesi bu anlamda çok önemlidir. Özel Dermamed Poliklinikleri’nin kurucusu Dr. Levent Türbedar, ülkemizde iplik döşemesini uygulayan ilk iki hekimden biridir.

Etki hemen görülür; ancak ipliklerin yeni kolajen ve elastin üretmeleri; yani dokunun zenginleşmesi ve cilt kalitesinin artışı birinci aydan sonra kendisini gösterir.

Vücudun her noktasındaki ince ve sarkmaya başlamış cilde DLift döşemesi yapılabilir. Yüz geneli dışında, özellikle dudak üstü kırışıklıklarında, boyun, kollar, göğüslerde, karın, popo, bacaklardaki gevşek cilde ve selülitlere uygulanabilmektedir. Hatta kelliğe ve iyileşmeyen yaraların etrafına bile uygulanabilmektedir; çünkü ipliklerin en önemli bir diğer etki mekanizması da, dokularda yeni kılcal damarlanmalar oluşturuyor olmasıdır.

 

Her mevsim yaptırılabilir çünkü işlem tamamen cilt altında gerçekleşmektedir.

Acısızdır. Uygulama öncesi hastanın yapısına göre krem veya iğne ile lokal anestezi yapılır.

 

Yan etkisi var mıdır

 

 

DLift iplikleri iğne yardımıyla cilt altına yerleştirilir. Her iğne sonrası oluşabileceği gibi bu uygulamada da ciltte ufak morluklar, şişlikler oluşabilmektedir. Bu morlukların iyileşme süresi en çok 1 haftayı bulabilir.

Kişinin ihtiyacına göre dolgu, Ultherapy veya radyofrekans gibi yöntemlerle desteklenebilir.