CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Suriye’nin İdlib kentinde 33 askerin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü paylaşarak şehitlere rahmet, Türk halkına başsağlığı, yararlılara da acil şifalar diledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ dış politikasının uygulandığı zaman şehit haberlerinin gelmeyeceğini söyleyen Karadağ, “Ülkemiz terörizme karşı kendisini savunmak zorunda. Ama bu savunma mutlaka ama mutlaka Misak-ı Milli sınırları içerisinde yapılmalı. Sınır dışından gelen bu tür haberler bizleri bir daha yaralamaktadır” dedi. Karadağ, Türkiye’nin üyesi olduğu NATO’nun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. 
“KAPILARIN AÇILMASI YANLIŞ”
Karadağ, “NATO mutlaka bu konuya el atıp gerekeni yapmalı. Çünkü biz yıllarca NATO'nun yurt dışındaki ülke müdahalelerinde taraf olduk ve yurtdışı birtakım emrettiği veya gerekli gördüğü yerlerde gerekli tavırları sergilemiştik” dedi. Mülteciler için Avrupa sınır kapılarının açılmasını doğru bulmadığını söyleyen Karadağ, Türkiye’nin bu nedenle koridor olabileceğine değindi. “Aklıselim bir dış politika ile birlikte kurtulabiliriz” diyen Karadağ, “Kesinlikle savaş taraftarı değiliz. Savaş mutlaka ama mutlaka bir cinayettir” diye konuştu. 
PROGRAM İPTAL EDİLDİ
Bu olayların Alanya’da turizmi ve tarımı etkilemesi yönünde üreticilerin ve turizmcilerin endişesi olduğunu belirten Karadağ, Finike’deki şehit cenazesi nedeniyle CHP Milletvekili Aydın Özer'in Alanya programının iptal edildiğini de duyurdu.