CHP İlçe Kadın Kongresi gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen kongreye CHP eski Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, MHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Bulut, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede sonra divan oluşturuldu. Kongrede konuşan CHP İlçe eski Kadın Kolları Başkanı İlknur Akpınar, göreve geldikleri andan itibaren kadın kollarında bulunan üyelerle birlikte özveri ile çalıştıklarını söyledi. Akpınar, “Birçok çalışmalarımız, güzel paylaşımlarımız oldu. Mücadele kadının olduğu yerde başlar düşüncesiyle birçok etkinliklere ve çalışmalara imza attık” dedi.
“HESAP SORMAK ZORUNDAYIZ”
CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da, “Raif abime rahmet diliyorum. Işıklarda uyusun. Yıldızlar yoldaşı olsun. İlçemizin son kongresinin coşkulu bir şekilde yapılması Raif abimizin vasiyetinden birisiydi. Kongreye katıldığınız için teşekkür ediyorum. Ülkemiz çok kötü yönetiliyor. Sen, ben, yok biz varız mantığıyla kadın, erkek hep beraber bu mücadelede omuz omuza, sırt sırta biz bu ceberut hükümetten mutlaka hesap sormak zorundayız. Bunları bu ülkeden kovalamak yerine iktidardan düşürmek ve CHP’nin iktidarını birlikte kurmak zorundayız” diye konuştu. 
“ÜLKEMİZ ZORLU SÜREÇTEN GEÇİYOR”
Deveci de, “Kadın kolları kongrelerimizin son kongresini gerçekleştiriyoruz. Raif Karagöz’ün aramızdan ayrılışıyla kongremizi bir hafta erteledik. Ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor. Ortadoğu coğrafyasından örnek olarak bakılan bir ülke konumunda iken etrafında sorun yaşamadığımız hiçbir dostumuz kalmayan bir noktadayız. Dünyada birçok ülkeden önce kadınlarının seçme ve seçilme hakkını kazanmış bir ülkenin kadınları iken bugün kadının ikinci, üçüncü olarak ötekileştirildiği, taciz, tecavüz meseleleriyle değersizleştirilmeye ve bunun normalleştirilmeye çalışıldığı bir süreç yaşıyoruz. Bunun yolu da mücadeleden geçiyor” ifadelerini kullandı. Deveci’nin İlkpınar’a plaket vermesinin ardından seçimin blok listeyle yapılıp yapılmaması oylamaya sunularak kabul edildi.

didem-karagoz-ikinci-kez-baskan.jpg

“MİLLET İTTİFAKI’NIN GENİŞLEMESİ LAZIM”
İlkpınar’ın faaliyet raporu ve bilançoyu paylaşmasının ardından konuşan Ercenk ise, “Zarafet, naiflik dolu, hoşgörülü bir kongre yaşıyoruz. Çünkü burada kadınlar var. Onların zarafeti ayrı bir hava getiriyor. Bundan biraz da ders almamız lazım. Öyle kavgalı, gürültülü kongreler istemiyoruz. Umarım bundan sonraki kongreler böyle devam eder. Bu çok büyük bir insanı kaybettiğimizin haftasında yapılan bir kongre. Politikayı partinin çıkarı için yaparsanız bireysel hedefiniz olabilir ama bunu partinin amacının önüne geçirmezseniz bence siyaset daha güzel, olgun, erdemli bir kurum olarak yaşayacaktır. Bu örgüt emeği hak edene veriyor. Yeter ki siz bireysel hedeflerle kimilerini iterek, kimilerine tuzak kurarak yapmayın. Birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeye devam etmeliyiz. Millet İttifakı burada. Bu Millet İttifakı’nın genişlemesi lazım. Cumhuriyet ilkelerini, Atatürk cumhuriyetini, emeğin, dürüstlüğün, dış politikadaki saygınlığın yaşamasını istiyorsak Millet İttifakı’nın genişleyerek sonra yapılacak seçimlerde CHP’nin başta olduğu ve Millet İttifakı’nın oluşturan bütün partilerin, demokrat güçlerin iktidar olacağından asla kuşkum yok. Ben önümüzdeki il ya da ilçe kongresinde burada ilçe başkanım, kadın kolları başkanım dedim ama belediye başkanım da diyeceğim. Buna kesinlikle inanıyorum” dedi. 
“ESKİSİNDEN DAHA KARARLIYIM”
Kongrede konuşan Didem Karagöz, “Raif Karagöz siyasette benim de ustamdır. Ben bu adımı ustamla beraber attım. Ne yazık ki bundan sonra onun fiziki varlığı olmadan devam edeceğim. Siyasetin içinde büyüdüm. Bizde CHP’li olmak ata mirasıdır. Hiçbir zaman menfaatlerimiz uğruna başka bir siyasi partinin ideolojisine dönüp bakmadık. Onun içerisinde olmayı bile düşünmedik. 2011’de genel seçimler öncesi dönemin il başkanı Cavit Arı’nın listesinden Alanya’yı temsilen Antalya’nın listesine adayken rahatsızlandım. Hiç istemeyerek siyasi ve sosyal hayatıma ara vermek zorunda kaldım. Bu dönem içerisinde kanserle mücadele ederken ben yine korkmadım. Beni ayakta tutan en büyük güçlerden birisi ailem ve bir gün yine burada sizlerle olabilmenin verdiği o muhteşem duyguydu. Şimdi eskisinden daha kararlı, istekliyim. Bu bir ekip işi. Tek başımıza bir şey yapamayız” diye konuştu. 
“DAHA İLERİYE GİTMEK İSTİYORUZ”
Yönetim kurulundaki üyeleri tanıtmasının ardından konuşan Karagöz, “Biz sadece proje üretmek istemiyoruz. Bu projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bunları hayata geçirirken sadece bizler değil, sizlerle birlikte yapmak istiyoruz. Daha ileriye gitmek istiyoruz. Sadece partimizle değil, Alanya genelini de bu sürece dahil edebilmek istiyoruz. Sevgi, saygı, adalet anlayışını kadın kollarından başlatarak örgütümüzün geri kalanına yayabilmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Daha sonra yapılan açık oylama ile Karagöz, İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi. Seçilmesinin ardından konuşma yapan, Karagöz, partililerden kendilerini yalnız bırakmamasını istedi. 
Didem Karagöz’ün listesinde şu isimler yer aldı:
ASİL ÜYE

Özlem Özbıdak
Nuran Yalçınkaya
Hidayet Demir
Atiye Yıldız
Neriman Çöken
Meryem Demir
Figen Zabunoğlu
Ummani Uslu
Firuzan Güven Gargı
İL DELEGELERİ
Ümran Aykut
Didem Karagöz
Zuhal Sirkeli 
İlknur Akpınar
Nurhan Özcan
Şengül Yeşildal
Dursune Vural
Perihan Tığlı
Aynur Güner
Şengül Ateş
Müşerref Demirci
Hülya Yılmaz
Şaduman Tığlı

Editör: TE Bilisim