Milliyetçi Hareket Partisi camiası geçtiğimiz hafta sonunda Alanya’da kampa girerek, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli, kamp sırasında, Alanya ekibini ağırladı. İkinci dönem tekrar seçilen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i tebrik eden Bahçeli, "Tebrikler başkan. Yaptığınız hizmetleri yakından takip ediyorum. Alanya halkının il beklentisini biliyorum. Çok yakından takip ediyorum. Alanya halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yeni dönem için başarılar dilerim. Biz genel merkez olarak yanındayız." dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya ekibi, Genel Başkan Devlet Bahceli’ye geleneksel Türk Sanatlarından Hüsn-i Hat ve Tezhip Sanatı kullanılarak hazırlanan 'Vav' el yazması eseri olan tablo takdim etti.

BAHÇELİ’DEN DEĞERLENDİRME

Genel Başkan Devlet Bahçeli, kamp süresince belediye ve il başkanları arasında kaynaşma ve kucaklaşma gerçekleştirildiğini kaydetti. 31 Mart yerel seçimleri neticesinde CHP'nin üç büyük şehirde yönetime geçmesini değerlendiren Bahçeli, bu sonucun tüm yönleriyle analiz edilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir Belediyelerinin CHP’nin yönetimine geçmesinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne güvensizlik olarak görülmemesi gerektiğini belirten Bahçeli, "CHP’nin ulaştığı sonuçlar abartılmamalıdır. Nitekim ittifak halinde aldıkları oy oranı Cumhur İttifakı’nın çok gerisindedir. Milletimizin verdiği karara kuşkusuz riayet eder, saygı duyarız. Sandığa yansıyan hür, tertemiz ve şaibesiz iradeye sonuna kadar sadakat gösteririz. Biz yaşayacaklarımızı yaşayıp gerekli neticeleri çıkardık. 15 Temmuz gecesi hainlerin lehine kadeh kaldıran şahsın Edirne’ye belediye başkanı olmasını, sırf sandıktan çıktı diye ahlaken kabul edemeyiz. TKP’den Tunceli Belediye Başkanı olan şahsın Dersim dayatmasına hoşgörü gösteremeyiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına gölge düşürme izansızlığına duyarsız kalamayız. Milli bekaya, milli ruha, milli şuura ters ve şaşı bakanlar belki sandıktan çıkmışlardır, ama milli vicdanda mahkum olmaktan da kurtulamamışlardır. Gelişmelerin başka izah ve ifadesi olmayacaktır. Ne yapalım seçildi diyerek Komünist şarlatanlığa göz mü yumalım? Ne diyelim varsın Tunceli de Dersim olsun kepazeliğine sessiz mi kalalım? Türkiye düşmanlarına tekmil veren, işgal ve ihanete tezahürat yapan kim olursa olsun böyle kişiler katıldıkları seçimde kullanılan oyların tamamını alsalar bile maşeri vicdanda her zaman sorgulanacaklar, meşruiyetleri tartışmaya açık kalacaktır" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)