Alanya Karadenizliler Derneği'nin gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetler hakkında Kaymakam Tanrıseven'e bilgi veren ALKARDER Başkanı Mehmet Balıkçı, "Kasım ayı başlarında yapılan seçimle ikinci kez göreve geldik. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bütün Karadeniz bölgesini kapsayan 24 kişilik bir Yönetim Kurulu oluşturduk. Dernek olarak amacımız; Karadenizlileri aynı çatı altında toplamak. Karadeniz Kültürünü yaşamak ve yaşatmak. Diğer derneklerle işbirliği içerisinde çalışmaya özen gösteriyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bütün sıkıntıları bertaraf edebiliriz" dedi.

KUCAKLAYAN YÖNETİM

Yeni Dernek Başkanı Mehmet Balıkçı'ya ve ekibine hayırlı olsun dileklerini ileten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Karadenizlilerin Alanya’nın her karış toprağında topluma yararlı eserler bıraktığını dile getirdi. Kaymakam Tanrıseven konuşmasında şunları kaydetti: "Yönetim Kurulu'na baktığımda bütün Karadenizi kucaklayan bir yönetim kurulu oluşturduğunuzu gördüm. Bu herkese örnek olmalı. Muazzam bir dernek binanız var. Derneğinizi ziyaret ettiğimde binanın sadece oyun oynanan bir kıraathane değil gayet halkı bütünleştirici ve geliştirici faaliyetlere imkan verecek şekilde düşünülerek tasarlandığını gördüm. Çok nezih olan ortamıyla aile sıcaklığını hissettiriyor. Bu da derneğin kuruluş amacını gözler önüne koyuyor."

DERNEKLER  DEĞER KATMALI

"Her konuda hemşehri derneklerine büyük görevler düşüyor. İşbirliği ve dayanışma içerisinde çalışmalı. Alanya'daki dernekler, Alanya'ya değer katmalı. Hemşehri dernekleri bir ve beraber olmalı. Yeni başkan ve yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum."