ALESO 24. olağan seçimli genel kurulu Cumartesi günü Alanya Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Nuri Demir ile birlikte Harun Gökçe, Duran Şimşek ve Ahmet Sert yarıştı. Genel kurulda 4 bin 30 oda üyesi 2920 oy kullanıldı. Genel kurula Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, CHP Alanya Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Erdem Alanya'da ki oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Dilek ve temenniler bölümünde önce konuşan Ahmet Sert, “Faaliyet raporları okunurken hep şunu yaptık, bunu yaptık, deniliyor, üzülerek izledim. Çay içilmiş, kahve içilmiş, benim esnafımın alın teriyle. Daha önceki 2013'deki seçimde düğün salonu yapıldı. Esnafımız salonları kullanıyor, Sağ olsun belediyemize. Beytülmal diye beni yerden yere vurdular. Beytülmali Alanya'da benim üstüme koruyacak bir kurum yetkisi görmüyorum. Diyor ki esnafla esnaf odasını barıştırdım, kardeşim 1250 kişiye ben icra yollamadım. Kim kimle barışmış. Esnaf Odasına bir çivi çakana, bir toplu iğne alana bırakana teşekkür ediyorum. Esnaf kardeşlerimin elini vicdanına koyup, sandığa gitsinler. Çıkan 4 adaya da çıktıkları yolda başarılar diliyorum.”dedi.

Sert’den sonra kürsüye çıkan Harun Gökçe "Bu güne kadar yaşadığımız sıkıntıları konuşuyoruz, samimiyetle konuşuyoruz. Ben oda katılımcı oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemdeki oda başkanlarımıza rahmetli olanlara rahmet dilerim, yaşayanlara uzun ömürler diliyorum. Projelerimi atlatmayacağım zaten çalışmalarımızdan bütün esnaf arkadaşlarımız biliyor. Ben katılan bütün esnaflarıma teşekkür ediyorum. Ben aday olan arkadaşlarımıza çıktıkları yolda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Duran Şimşek ise, “Şimdi burada konuşup sağa, sola  diğer aday arkadaşlarıma vurarak veya bu güne kadar yaptığım gibi hiç bir şekilde burada birine bulaşarak konuşmak istemiyorum. Büyük odayız diyoruz ya büyük odaya yakışan bir şekilde bir seçim politikası izlemek istiyorum. Diğer arkadaşlarımızdan da ricam budur. Biz burada kim için varız esnaf ve sanatkarlar, bir esnaf ve sanatkarları birbirinden ayırmamız gerekiyor onu bile ayıramıyoruz, esnaflarımız diye söze başlıyoruz. Sanatkarlarımız, değerli ustalarımız, büyüklerimiz, 30 yıl önce babadan oğula geçen bugün bitmeye yüz tutmuş meslektaşlarımız, hepiniz tekrar hoş geldiniz. Siz burada 4 yılda bir toplanıyorsunuz dolayısıyla bugün karar gününüz. 4 yılda bir değil de ben sizi 6 ayda bir meslek grupları halinde sizleri bir araya getirmeye vaat ediyorum. 6 ayda bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yapacağız. Ben butikçiyim ben her meslek grubunun sorununu bilemem, hepinizi toplayıp tek tek sorunlarınızı dinledikten sonra hepsi ile ilgili çözüm üretmek için buradayım. Bu odanın 47 yıllık sürecinde kurup bugünlere getirmiş olan hakkı rahmetine kavuşmuş olan büyüklerimize rahmet diliyorum. Bu odaya bir tane çivi çakmış oda başkanlarıma da eleştirmek yerine teşekkür ediyorum. Yanlışlarımız vardır, yanlışları görerek değil de daha çok bir birlerimizin yanlışlarından daha doğruyu nasıl çıkarıyız onun konuşmasını yapmış olmalıyız. Bilmem ne kadar bırakılmış alınmış, harcanmış bilmiyorum, ben bunlardan sorumlu değilim. Ben kula hesap vermekten değil de Allah'a hesap vermekten korktuğum için bu konulara girmiyorum. Sadece Bu yola çıkan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnşallah kim Alanya'mız için, esnaf için kim hayırlı ise, eğer birisi benden daha iyi yapacaksa Allah ona nasip etsin"

 “O İCRADA DEMİR'İN İMZASI YOK”

Mevcut Başkan Nuri Demir ise şu şekilde konuştu: “Ben burası vakıf olduğu için bir kuruşunu yemedim. Maaşımı dahi almadım, aldım karşıdaki bankaya yatırdım, esnaf için uğraştım. Ben 3 buçuk yıldır bir yatırım dahi yapmadım. Biz göreve geldiğimizden beri ne oldu öyle bir kafanızda muhasebesini yapın. Darbeler, uçak düşürmeler, şunlar, bunlar, ne kadar zor dönemden geçtik arkadaşlar. Esnafa icra yolladı dedi, 334 telefon numarası Alanya'da varsa şuanda adaylıktan çekiliyorum. Ben 10 yıldır parasını yatırmamış arkadaşlar, ama ben hiç kimseyi icraya vermedim, evrakını verip her türlü işlemini yaptım. Duran Şimşek dedi ki ben esnafları 6 ayda bir toplayacağım. Biz zaten topluyoruz, kendisi de yanımdaydı. Yaptıklarımızı yapmayın kardeşim. Bende düşmanlık yok, bende dostluk var. Bana oy vermeyen kişinin ismini söylendiğinde ilk onun yanına gittim, geçen dönemde, teşekkür ederim. Biz 4030 esnafın başkanıyız, büyük bir odayız. Esnafı en iyi şekilde koruduk. Ben 16 yaşında dükkan açtım, 49 senelik esnaflık yaptım. 49 yıllık esnaflığımda paramla hiç kimseyi darıltmadım. Herkese güler yüzle davrandım. Fakir bir memur çocuğuydum, ama şimdi Allah'a şükür he türlü imkanım var. Çalışarak oldu bu, çalmadık çırpmadık. Yönetim kurulu arkadaşlarımızın çoğu 4 buçuk yıldır odaya uğramadı. Geçen yıl ki odamızın 400 bin lira, yani bin esnafın aidatı değil ya, 3 bin kişi ödememiş. Para nereye gitti diyor ya hesabı bilse zaten bunu söylemezdi. Kötü dönemlerden geçtik, kimseyi sıkmadık, üzmedik, icraya da vermedik, 334'lü Antalya birlik avukatının imzasıyla Nuri Demir'in imzası yok. Onun tabi hizmet, dürüstlük, sabır, selamet, sonuca kavuştur arkadaşlar. Esnaflarımızın işi var sözümü uzatmayacağım. Buraya katılan, katılamayan, önceki dönem başkanlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah Alanya esnafı kazanır, 2018 sezonu geçtiğimiz sezon gibi olmaz. Önceki yönetimde benimle birlikte benimle birlikte hizmet eden arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

'DEMİR TEKRAR BAŞKAN”

Konuşmaların arkasından oy kullanma işlemine geçildi. Saat 17:00'da oy kullanma süresi doldu. Sandıkların açılmasının ardından Nuri demir en yakın rakibine Duran Şimşek'e 743 oy fark atarak 1422 oy aldı. Şimşek 679 oy alırken diğer adaylar Harun Gökçe 544, Ahmet Sert ise 275 oy aldı. Bu sonuçla birlikte Demir ALESO'ya bir 4 yıllık daha başkanlık yapacak.

Sonuç açıklandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Başkan Nuri Demir "Değerli dostlarım ben sizler olmasanız hiçim, sizler beni sevdiniz. Milyonlar da versen beni sev desen kimse sevmez, mühim olan sevdirmek biz onu yapmışız. Oy verem vermeyen bütün dostlara, bütün esnaflara, bizim için çalışanlara, ekibime çok teşekkür ederim. Yedekteki de asilmiş gibi gece gündüz çalıştı. Seçim kolay kazanılmadı arkadaşlar, maddi yönünü, bir tarafa bırakalım manevi yönü de mühim. Biz dualarla geleceğiz dedik, alacağız dedik, Allah izin verirse pazartesi-Salı günü mazbatamızı aldığımız zaman 47 yıllık esnafta, geçen yılda kurbanla teslim aldık, yine kurbanımızı keseceğiz hayır kurumuna yollayacağız. Tabi bu arada sessiz kahramanlarımız oda çalışanlarımız var, Allah onlardan razı olsun. Bizim ekip olarak inşallah önceki dönem yaşadığımız sorunları yaşatmazlar. Ben hiç bir zaman basına yansıtmadım. TV'de açık oturuma çıktığımızda, ya başkanım sen bir sürü şeyler yapmışsın hiç anlatmamışsın dediler, biz reklam peşinde değiliz, Allah rızası için çalışacağız çalışmaya da devam edeceğiz. Oy vermeyen arkadaşlara da oy verenlerden önce yanına gidip gönlünü alıp çay içeceğiz. Ben beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Kaldığımız yerden esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Esnafım benim için çok değerli ben onlar için varım. Esnaflarımız ne zaman bir sıkıntısı olursa bana ulaşsın. Esnafım için 7-24 saat telefonum açık. 5 vakit namaz hariç her zaman esnafım bana ulaşabilir. Oy veren vermeyen, destekleyen desteklemen, herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Daha sonra da Demir esnaflarıyla beraber seçim ofisinde bir kutlama gerçekleştirdi.

NURİ DEMİR’İN LİSTESİ

Yönetim Kurulu Asil: Ahmet Yanar, Aziz Çoban, Hıdır Sönmez, Hasan Serdengeçti, Ali İhsan Özdemir, Ali Mecek, Osman Aksoy, Bayram, Arslan, Nevzat Akışoğlu, Yunus Önal

Yönetim Kurulu Yedek: Süleyman Hastürk, Mehmet Arslan, Murat Ersoy, Osman Yetgin, Kadir İhtiyar, Veysel Şimşek, Mehmet Öz, Yılmaz Sönmez, Murat Nehirtaş, Hatice Karataş

Denetim Kurulu Asil:, Selaman Arıkan, Muhittin Düşünce, Ahmet Hacıkadiroğlu Denetim Kurulu Yedek:Nejla Köroğlu, Emin Ateş, Ahmet Tıkmak