Dün pansiyoncular odasının genel kurulunda mevcut başkan Hüseyin Değirmenci'ye rakip çıkmadı. Değirmenci tekrar başkan seçildi

 Alanya Otelciler, Pansiyoncular, Lokantacılar, Kafeteryacılar ve Turistlik Eşya Satıcıları Odası 8. Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Hüseyin Değirmenci'nin 2010'da göreve geldiği ve 2014'de rakipsiz olarak genel kurula giren değirmenci 2018'de tek listeyle girdi. Alanya Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, SGK Alanya Müdürü Muharrem Kaya, çok sayıda lokantacı ve pansiyoncu esnafı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Hüseyin Değirmenci, “İyi bir katılım oldu. O yüzden hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz burada geçtiğimiz 2014-2018 arası 4 yıllık görev süresini verdiniz. Bizde bu sürece layık olmaya çalıştık. Elimizden geldiği kadar hepinizin değerlerini korumaya çalıştık. Bir sıkıntınız olduğu zaman gidermeye çalıştık. Bütün kamuoyu kurum ve kuruluşlarıyla, tüm Alanya halkıyla, tüm siyasilerle hep beraber, belediye başkanımız, kaymakamımız, hepsi ile birlikte çalışarak esnafımızın yanında olarak sorunlarını çözüm aradık. Esnaflarımızın türlü türlü sorunları var. Lokanta sektörünün ayrı bir sıkıntısı var, hediyelikçe esnafının ayrı bir sıkıntısı var, pansiyoncuların ayrı bir sıkıntısı var. Bunlardan özelikle pansiyonlarla ilgili biliyorsunuz yeni bir yasa oluşturuldu dedi ki bakanlık ya sadece bu öğrencilere hizmet edeceksiniz, ya da sadece turiste hizmet edeceksiniz dediler. Bunla ilgili bakanlığımıza ilgili yazıyı yazarak bu konunun bu şekilde olmayacağını, bizim bölgemizin turizm bölgesi olduğunu söyleyerek bu konuya çözüm bulduk ve pansiyonlarımız öğrenci almaya devam edecek. Sanat sokaklarıyla ilgili konularda, TV programlarında, yerel basında dile getirmeye çalışıyoruz. Sanat sokaklarının amacı dışında kullanılmaması için gerekli gayreti gösteriyoruz. Yine lokantacı esnaflarımızın sıkıntısı olan özelikle burada esnaf odası başkanımız da var ama çay ocaklarının yemek üretmeleri bunlarla ilgilide mücadele ediyoruz. Burada sağ olsunlar hiç bir oda arkadaşım kendi meslek arkadaşını koruyacağım diye dengesizlik yapmıyorlar. Biz bu konuyla ilgili olarak zabıta ve belediye iş birliği içerisindeyiz. Herkes işini yapsın, çağcı çaycılığını lokantacı arkadaşımızda yemeğini yapsın" dedi.

2018'DEN UMUTLUYUM

Değirmenci sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Rusya ile yaşadığımız sıkıntı var ardından hain darbe girişimi oldu. Bizde oda olarak bu sıkıntıları gidermek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. 2017 sezonunda biraz çıkışa çıktık inşallah 2018 sezonunda İskandinav ve Avrupa pazarının gelmesiyle daha da çıkış yaşayarak iyi bir turizm sezonu yaşayacağımıza ümit ediyoruz. İnşallah eski günler ol masada bir miktar daha iyileşecektir. Biz burada oda başkanları arkadaşlarımızla esnaflarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Önceki süreçte de bize her zaman olduğu gibi telefonla anında ulaşabilirsiniz. Bizde esnafımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz. Hep birlikte beraberce olacağız. Ben böyle güzel bir ailenin başkanı olmaktan gurur duyuyorum ve bana verdiğiniz güvenden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz, biz güzel bir aileyiz. Biz yönetim kurulu arkadaşlarımızla, oda personeli ile beraber bu güzel ailenin mutlu olmasını sağlamak için çaba göstereceğiz.”

Değirmenci'nin konuşmasının ardından odaya hizmet veren yöneticilere plaket verildi.

Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: Hüseyin Çinal, Latif Saygılı, Adil Bozkurt, Mehmet Özcan, Şükrü Kıllı, Hüseyin Uysal.