Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Danimarka’nın Herning şehrinde düzenlenen ‘Ferie For Alle’ fuarına katıldı.

Fuarda ziyaretçilere Alanya hakkında bilgiler verildi. Alanya adına fuara katılan ALTAV ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Sadece Danimarka’nın değil tüm İskandinav Bölgesi’nin en büyük turizm tüketici fuarı olan Ferie For Alle’yi 3 gün boyunca yaklaşık 65 bin kişi ziyaret etti. Bakanlık standımızda Alanya’nın yanında Didim ve Bodrum katılımcı olarak kendi bölgelerini tanıttılar. ALTAV olarak fuara geniş bir malzeme desteği sağladık. Ayrıca ziyaretçilere Alanya Ultra Maratonu gibi yeni organizasyonları ve teleferik gibi yeni turistik cazibe merkezlerini anlattık. Alanya Ultra Maraton yarışması tanıtıcı broşürleri, Alanya haritaları, Alanya outdoor yürüyüş parkurları haritaları gezgin Danimarkalılar arasında büyük ilgi uyandırdı” dedi. 

“Aileler, aktivitesi olan tesisi seçiyor” 

Fuarda tur operatörlerine de bilgi verdiklerini kaydeden Cimrin, “Primo, Suncharter ve Arhus Charter grubunun yöneticisi Henrik Sondergaard ile yaptığımız görüşmede bu yıl geçen yıla göre Antalya Havalimanı’na bir ek uçak koyduklarını ve yüksek sezon için ikinci bir ek seferi de değerlendirdiklerini belirtti. Aynı grup bünyesindeki Suncharter’ın yöneticisi Carsten Terp Hansen de artışı teyit etti ve tatil kararlarında tesislerin sahip oldukları aktivitelerin daha da etkili olmaya başladığını ve ailelerin buna çok dikkat ettiğini bildirdi. Detur Danimarka Genel Müdürü Aytaç Yılmaz ile yaptığımız görüşmede sezonu mayıs başı olarak öne aldıklarını ve ekim sonuna kadar devam edeceklerini belirterek 2017’ye göre yüzde 40’lık bir artış planlaması yaptıklarını ve bunu gerçekleştirmeye odaklandıklarını söyledi. Antalya Bölgesi’ne getirecekleri Danimarkalı turistlerin yüzde 35’inin Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na (GZP) inecek olması bizleri ayrıca sevindirdi.” 

“Ortalama artış yüzde 30” 

Şükrü Cimrin, “Yapmış olduğumuz görüşmeler ve elde ettiğimiz planlama rakamlarına baktığımızda 2018 itibariyle düşüşün durmuş olduğunu ve tekrar yukarı hareketin başlamış olduğunu söyleyebiliriz. 2018 yılı için ortalama yüzde 30’luk bir artış planlanmış görünüyor. Sezon içinde ihtiyaç halinde ek uçaklar bulunabilirse bu rakam daha da olumluya gidebilir. Türkiye tatil satışlarına baktığımızda tüm operatörler ağız birliği yapmışcasına satışların geçen yılın aynı dönemine göre çok daha iyi olduğunu belirttiler. Türkiye satışlarının yeniden hareketlenmesini Türkiye ile ilgili endişelerin zaman içinde azalmasına bağlıyorlar. Ayrıca İspanya’nın yeni tesis yapmaması ve olağanüstü fiyat artışlarından taviz vermemesi de tur operatörlerinin, fiyatları hala çok cazip olan Türkiye’yi tercih etmesine sebep oluyor” dedi.