Cumhuriyet’in 96.’ncı Yılı nedeniyle “Sapadere’ye nefes olmaya” sloganı ile daha önce yangın nedeniyle zarar gören alanda oluşturulması hedeflenen Cumhuriyet Ormanı’na fidanlar dikildi. Fidan dikme etkinliğine CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, millet ittifakı meclis üyeleri ve partililer katıldı. Cumhuriyet Ormanı için tahsis edilen alana 126 fidan dikildiği belirtildi.

Etkinlikte konuşan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Cumhuriyet’in 96.’ncı yıl dönümü münasebeti ile geçen seneler de yanan Sapadere Kanyonu’ndaki orman arazisine Cumhuriyet anısına burada bir Cumhuriyet ormanı dikimi gerçekleştirdik.  Öncelikle emeği geçen arkadaşlara görevli arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet bizim diktiğimiz ağaçlar gibi hür ve bağımsız bir şekilde büyüyecek.  Bizler de bunların sahibi olacağız, bütün arkadaşlarıma geldikleri için teşekkür ediyorum bunu yaşatmak yine bizlerin elinde olacak Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın ise, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş Savaşı'nı başlatırken ana fikir tam bağımsızlıktı.  Cumhuriyet Bayramı da tam bağımsızlığımızın tescilidir.  96.’ncı yıl dönümünü coşkuyla mutlulukla kutluyoruz, yaşam alanlarımızı, memleketimizi sadece betondan ibaret görmemeliyiz ormanlarımızı yaşatmalıyız. Ne mutlu türküm diyene” dedi.