Burak Gül

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, partisinin haftalık yönetim kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karadağ, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun 15 Temmuz Birlik Yürüyüşü'nde tüm siyasi partileri görmek isterdik" sözüne cevap vererek, " Geçtiğimiz pazartesi günü FETÖ’nün hain saldırısının yıl dönümü kutlandı. Ben tekrar üstüne basarak sivil ve askeri darbelere CHP olarak her zaman arşı olduğumuzu söylüyorum. Geçen toplantıda yine izah ettiğimiz gibi bu tür darbeler ve bu tür saldırılar; devrimci ilerici görüşe zarar vermiştir. Orada 251 vatandaşımız şehit olmuştur. Onlara da rahmet diliyorum. Biz her zaman FETÖ’nün ülkemizde bir tehdit olma ihtimalinin son ermesi taraftarıyız. Geçen hafta Sayın Genel Başkanımız bu konuda çok doyurucu ve açıklayıcı bilgiler verdi. Biz Alanya Teşkilatı olarak yine bu FETÖ’nün siyasi ayağının çözülmediği sürece ülkemizde bir tehdit olarak duracağı kanısındayız. Bu konuda yetkilileri ve parlamentoyu göreve davet ediyoruz. FETÖ’nün siyasi ayağı durduğu müddetçe, FETÖ her zaman ülkemizde bir tehdit unsurudur. Bunun tüm siyasi partilerle ortak olarak ortadan kaldırılması görüşündeyiz." İfadelerini kullandı.

GÖKBEL'E MUHİTTİN BÖCEK'TE KATILACAK

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Gökbel Yaylası Yağlı Güreş Şenliği'ne katılım sağlayacaklarını ifade eden CHP İlçe Başkanı, “Son günlerde Alanyamızda Yörük kültürünün devamı olarak yayla şenlikleri yapılıyor. Önümüzdeki cumartesi ve pazar günleri Gökbel Yayla Şenliğini yapacağız. Biz parti olarak geniş bir şekilde katılacağız. Büyük bir ihtimalle bir aksilik olmazsa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’de bu şenliklere katılacak, kendilerini karşılayacağız ve bu şenliklerin çok iyi geçmesini sağlayacağız.” dedi.

HER MAHALLEDE AYRI ŞENLİK OLMASIN

Karadağ daha sonra ise yayla şenliklerini eleştirerek her mahallenin ayrı ayrı şenlik yapmasının yanlış olduğunu söyledi. Tavuk döner ayranla şenliklerin geçiştirildiğini belirten Karadağ, “Ancak bu şenliklere bizim şöyle bir eleştirimizde var: Bütün mahallelerin tek tek şenlik yapması kendilerine maddi külfet getiriyor. Gökbel, Tokar ve bir tane daha olabilir belki, buralarda toplu halde bu şenliklerin yapılması halkımızın geniş katılımını sağlayacaktır. Ayrıca bu şenliklerin bir kültür şenliği haline dönüşmesi taraftarıyız. Yaylalardaki bu şenlikler tavuk döner ve ayranla geçiştirilmemeli. Özellikle Yörük kültürünün canlandırılması farklı animasyonlar yapılması belki halk oyunları veya daha farklı bir takım etkinliklerle bu kültürün canlandırılmasında fayda var diye düşünüyoruz. Bu organizasyonu yapan arkadaşlarımıza, derneklere ve muhtarlarımıza bu konuyu ilettik. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu festivallerin hem folklorik hem yemek kültürü hem de yaşam kültürünü canlandıracak bir şekile dönüşmesi bizim temennimizdir. “ diye konuştu.